Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Mendeley: Guia d'ús

Et mostrem ​com ​usar Mendeley: crea la teua biblioteca personal, genera cites bibliogràfiques i la teua bibliografia en un sol clic

Importar des de TROBES

Les referències dels resultats obtinguts a Trobes es poden agregar al teu compte Mendeley automàticament.

Des de Proquest

Proquest Central és una plataforma multidisciplinària, formada per bases de dades sobre negocis, salut i medicina, ciències socials, educació, ciència i tecnologia, així com títols fonamentals en arts escèniques i visuals, història, religió, filosofia, i llengua i literatura.

Per a exportar les referències a Mendeley hem de descarregar-les en un arxiu amb format RIS. Al vídeo t'ho expliquem detalladament.

Des de Dialnet

Dialnet, és un dels recursos més importants per a donar visibilitat a la literatura científica hispana.

Per a poder exportar-te les referències des de Dialnet, hauràs de descarregar-les en un arxiu de format BibText. En el vídeo s'explica pas a pas.

Afegir un pdf a les referències

Quan importem referències a Mendeley, NO s'importa el text complet del document, encara que estiga a la font original, però sí és possible afegir-lo posteriorment com a adjunt en format PDF.

Guarda el PDF de l'article que t'interessa en el teu dispositiu per a poder adjuntar-lo posteriorment al registre corresponent. T'ho expliquem millor al vídeo:

Utilitzant l'eina "Web importer"

Web Importer permet importar a Mendeley les referències que es troben en una pàgina web. Per a poder utilitzar l'aplicació, és necessari instal·lar-la prèviament. Pots consultar com fer-ho des d'ací 
Després de fer la cerca, Web Importer importarà les dades de les referències que visualitzes en la pantalla. Cal remarcar que NO totes les plataformes o recursos ho suporten.

Al vídeo veurem un exemple amb una cerca en Google Acadèmic   undefined

Des d'altres gestors

Es poden importar registres des d'altres gestors com: EndNote, Zotero... En alguns casos, per a mantenir la divisió en carpetes que tenies, és necessària la importació carpeta per carpeta.

Prèviament, en Mendeley, pots crear la mateixa estructura que tenies en l'altre gestor.

 

Des de Word

Mendeley no pot importar directament les referències bibliogràfiques creades utilizant el gestor de referèncias propi de Word, però pots utilitzar EEWOWW (eewoww.com, redirige a CiteReady) per a convertir la teu bibliografia en un arxiu .RIS i després importar-lo a Mendeley.

Per a veure un exemple.

 

Des de Web of Science

La Web of Science, propietat de l'empresa Clarivate Analytics, és la col·lecció de bases de dades de referències bibliogràfiques i cites de publicacions periòdiques que recullen informació des de 1900 a l'actualitat. La WOS està composta per la col·lecció bàsica Core Collection que abasta els índexs de Ciències, Ciències Socials i Arts i Humanitats, a més dels Proceedings tant de Ciències com de Ciències Socials i Humanitats juntament amb les eines per a anàlisis i avaluació, com són el Journal Citation Report i Essential Science Indicators. Per a importar referències des de aquesta base de dades al teu compte de Mendeley segueix els passos del vídeo.

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.