Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Mendeley: Guia d'ús

Et mostrem ​com ​usar Mendeley: crea la teua biblioteca personal, genera cites bibliogràfiques i la teua bibliografia en un sol clic

Crear Col·leccions

A mesura que vas afegint documents al teu compte, necessites organitzar-los creant col·leccions o carpetes.

Per a crear carpetes des de la versió escriptori:

  • Des del menú de l'esquerra Collections
  • Ens situem damunt de "New Collections" i posem el nom que tindrà aquesta carpeta

 

Afegir referències a una carpeta

Per a moure les referències a una carpeta, només has de seleccionar-les, arrossegar-les amb el ratolí i soltar-les en la carpeta que vulgues:

    Pots guardar una mateixa referència en vàries carpetes.

Crear grups

Des de Mendeley Reference Manager pots crear grups privats d'un màxim 100 membres, si t'has registrat amb la versió institucional (25 en versió la gratuïta).
Per a crer un grup des de Private Groups-New Private Groups



Et reenviarà a la pàgina web de Mendeley.com per a la creació

 Els grups públics desapareixen

Si ja eres usuari de Mendeley i has creat grups públics amb la versió anterior, has de saber  que aquest tipus de grups desapareixeran pròximament. S'eliminaran totes les pàgines de grups públics, inclosos els grups amb invitació, la cerca de grups en Mendeley i les metadades i referències associades als grups.

Si en tens algun creat i t'interessa la informació emmagatzemada em ell, et recomanem que crees un nou grup privat i hi passes les referències que tens en el grup públic.

  1. Marca les referències a exportar
  2. Després selecciona el botó "Exportar" i selecciona l'opció de format BibTeX 
  3. Afegeix aquest arxiu BibTeX al teu compte

Favorits

Agrega a la carpeta de favorits, Favorites, els documents que més t'interessen. Només has de clicar en l'estrela que apareix a l'esquerra de cada referència:

Esborrar carpetes, grups i referències

Per a esborrar una referència o carpeta, si et situes damunt d'ella, en el botó dret del ratolí, t'apareix l'opció d'esborrar "delete reference" o "delete" damunt d'una carpeta.

Si esborres una  referència s'esborrarà de totes les ubicacions, en el cas de tindre-la guardada en diferents carpetes.

Notebook

Notebook (quadern de notes) és una nova eina per a prendre notes de Mendeley Reference Manager. Notebook et permet mantenir les teues notes de diversos PDF en el mateix lloc, i conserva els enllaços de tornada al PDF d'origen.

Com s'accedeix al "quadern de notes"?
Quan obris un PDF, fes clic en 'Notebook' en el panell d'informació de la dreta. Fes clic en 'New page" per a crear una nova pàgina de quadern, a continuació, pot afegir el més destacat dels PDF i afegir els seus propis comentaris.

Watch folders

La funció de "watch folder" (carpeta vigilada) s'implementarà en una futura versió.

Es tracta de carpetes del nostre ordinador que marquem en Mendeley de manera que aquest detectarà l'addició de nous PDFs a aquestes carpetes i els afegirà automàticament a la nostra biblioteca

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.