Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Mendeley: Guia d'ús

Et mostrem ​com ​usar Mendeley: crea la teua biblioteca personal, genera cites bibliogràfiques i la teua bibliografia en un sol clic

Importar des de TROBES

Les referències dels resultats obtinguts a Trobes es poden agregar al teu compte Mendeley automàticament.

Des de Proquest

Proquest Central és una plataforma multidisciplinària, formada per bases de dades sobre negocis, salut i medicina, ciències socials, educació, ciència i tecnologia, així com títols fonamentals en arts escèniques i visuals, història, religió, filosofia, i llengua i literatura.

Per a exportar les referències a Mendeley hem de descarregar-les en un arxiu amb format RIS. Al vídeo t'ho expliquem detalladament.

Des de Dialnet

Dialnet, és un dels recursos més importants per a donar visibilitat a la literatura científica hispana.

Per a poder exportar-te les referències des de Dialnet, hauràs de descarregar-les en un arxiu de format BibText. En el vídeo s'explica pas a pas.

Afegir un pdf a les referències

Quan importem referències a Mendeley, NO s'importa el text complet del document, encara que estiga a la font original, però sí és possible afegir-lo posteriorment com a adjunt en format PDF.

Guarda el PDF de l'article que t'interessa en el teu dispositiu per a poder adjuntar-lo posteriorment al registre corresponent. 

Adjuntar un archivo a una referencia

Després busquem el document en el nostre dispositiu i l'afegim a Mendeley:

Adjuntar un archivo a una referencia

Ja tenim el document en el nostre compte de Mendeley:

Adjuntar un archivo a una referencia

Arrossegar un pdf a Mendeley

Una manera molt senzilla d'afegir un registre al compte de Mendeley és arrossegar un document PDF. El gestor extrau les metadades i crea el registre a partir del text complet del document:

 

   Igualment pots arrossegar un PDF a l'apartat "Library" de la versió web de Mendeley.

Utilitzant l'eina "Web importer"

Web Importer permet importar a Mendeley les referències que es troben en una pàgina web. Per a poder utilitzar l'aplicació, és necessari instal·lar-la prèviament  i treballar des de la versió web. Pots consultar com fer-ho des d'ací 
Després de fer la cerca, Web Importer importarà les dades de les referències que visualitzes en la pantalla. Cal remarcar que NO totes les plataformes o recursos ho suporten.

Veurem un exemple amb una cerca a Google Acadèmic   undefined

  • Una vegada instal·lat Web Importer en el nostre navegador:

undefined

  • Quan s'obre la finestra de "Mendeley web importer", selecciona els registres que t'interessen per a passar-los al compte de Mendeley:

  • Els registres s'importen automàticament:

undefined

Des d'altres gestors

Es poden importar registres des d'altres gestors com: EndNote, Zotero... En alguns casos, per a mantenir la divisió en carpetes que tenies, és necessària la importació carpeta per carpeta.

Prèviament, en Mendeley, pots crear la mateixa estructura que tenies en l'altre gestor.

Importar referencias desde otros gestores

NOTA: importar els adjunts en pdf des de "Endnote":

  • En EndNote bàsic, clica en la pestanya “Organizar” i selecciona l'opció “Administrar archivos adjuntos”. Es port visualitzar i accedir a tots els documents adjunts a les referències bibliogràfiques. Clica en el nom de l'arxiu per a descarregar-lo.
  • Una vegada  descarregats a l'ordinador, arrossega a Mendeley els adjunts, a la columna central de la versió Escriptori. Mendeley aparella l'adjunt amb la seua referència automàticament.

Des de Word

Mendeley no pot importar directament les referències bibliogràfiques creades utilizant el gestor de referèncias propi de Word, però pots utilitzar EEWOWW (abans WizFolio) per a convertir la teu bibliografia en un arxiu .RIS i després importar-lo a Mendeley.

Ací tens unes instruccions de la Pontificia Universidad Católica del Perú

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.