Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Mendeley: Guia d'ús

Et mostrem ​com ​usar Mendeley: crea la teua biblioteca personal, genera cites bibliogràfiques i la teua bibliografia en un sol clic

Què és Mendeley Reference Manager?

Mendeley Reference Manager és la nova aplicació d'escriptori del gestor de referències que substitueix a Mendeley Desktop, encara que totes dues aplicacions podran utilitzar-se en paral·lel.

Avantatges de la nova versió:

  • Sincronització a temps real amb la biblioteca de web, sense retard en l'actualització i visualització dels canvis realitzats a la biblioteca en tots els dispositius de l'usuari.
  • Les versions d'escriptori i web tenen la mateixa aparença i funcionalitats, la qual cosa ens permet canviar de l'una a l'altra sense problemes entre les dues.
  • Les noves actualitzacions es realitzen sobre Reference Manager, ja no hi ha actualitzacions o millores sobre Mendeley Desktop.

 

Treballar amb Mendeley Reference Manager

És necessari tenir instal·lat Mendeley Desktop, consulta l'aparteu "Instala Mendeley Reference Manager"

 

Interfici Mendeley Reference Manager

 

 

1. Add new: per a afegir noves referències a la biblioteca personal de Mendeley.
2. All References: prement en aquesta opció tornarem a la biblioteca personal, mostrant totes les referències.
3. Smart Collections: col·leccions intel·ligents. Mendeley organitza automàticament la col·lecció en funció d'uns certs criteris (afegits recentment, llegits recentment, les meues publicacions, favorits, paperera...).
4. Custom Collections: per a organitzar les referències en col·leccions personalitzades.
5. Private Groups: ací apareixeran els grups privats que creem o dels quals siguem membros.
6. Search: cerca a la nostra biblioteca de Mendeley.
7. Library Table: panell de la biblioteca. Ací veurem totes les referències de la col·lecció seleccionada o del grup.
8. Action Panell: panell d'accions. Apareix en seleccionar una o diverses referències marcant la casella a la seua esquerra.
9. Info Panell: apareix en seleccionar una referència prement sobre ella, mostrant les seues metadades.
10. Library: prement aquesta opció tornarem a la vista principal de la biblioteca.
11. Notebook: amb el quadern de notes podem registrar les nostres idees sobre les referències amb les quals estem treballant.
12. Sincronització: Mendeley sincronitza automàticament amb el núvol tots els canvis realitzats. D'aquesta manera, a més de guardat, el nostre treball està disponible en qualsevol dispositiu.
13. El nostre perfil: prement en aquest menú desplegable accedim a la nostra pàgina de perfil, al suport i ajuda o podrem eixir del compte.

 

Imatge i text de Biblioguia UCM Mendeley Reference Manager

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.