|
Aspectes a tenir en compte:
Per a identificar-se, es pot utilitzar usuari-contrasenya o l'identificador ORCID:
Una vegada identificat, es pot introduir un nou document des de la barra superior o des del botó verd que es troba a la dreta
S’obri un formulari on descarregar els arxius i on cal anar omplint els diversos camps. Alguns són obligatoris, altres són optatius.
Els camps obligatoris, marcats amb un asterisc roig, són: la data de publicació, el títol, els autors i la descripció. Altres camps aconsellables, encara que no obligatoris, són el DOI, la versió o l'idioma.
Cal triar el tipus de llicència Creative Commons i els drets d'accés (obert, embargat, restringit...)
Els camps referents al finançament o a altres identificadors dels documents, són optatius, encara que recomanables:
Finalment, el treball es pot guardar per a continuar més tard (botó “Save”), o bé publicar-lo si és definitiu (botó "Publish"). També hi ha la possibilitat d'eliminar-lo amb el botó roig "Delete".
També es poden depositar els datasets dins d'una comunitat concreta. En el cas de la Universitat de València, per a conjunts de dades superiors a 512 MB i fins a 50 GB, com que el repositori institucional RODERIC no té la capacitat suficient, es recomana dipositar-los a la comunitat de ZENODO "Universitat de València".
En aquest cas, una vegada identificat, cercar en Communities: universitat_valencia i entrar a la comunitat clicant sota "View":
S’obri la pàgina de la comunitat de la Universitat de València amb el llistat dels darrers depòsits introduïts. Clicar sota el botó verd "New upload"situat a la dreta de la pàgina:
Com en el cas anterior, s’obri un formulari on descarregar els arxius i on cal anar omplint els diversos camps. La diferència és que apareix el nom i el distintiu de la comunitat en l’apartat “communities”:
La manera d’introduir dades és la mateixa que en el cas de no trobar-se dins de cap comunitat, només canvia que, en aquest cas, la biblioteca rep una notificació i cal que revise i aprove el document.