Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Gestió de dades d'investigació

Guia amb informació rellevant i enllaços útils per a la gestió i tractament de les dades d'investigació.

Emmagatzematge i transferència

Durant el procés d'investigació es generen, recopilen i tracten múltiples dades fonamentals per al treball. Un emmagatzematge incorrecte en pot provocar la pèrdua permanent. 

En general, les dades que es poden obtenir d’una investigació són de tres tipus:

  • brutes, sense processar: obtingudes durant la investigació

  • processades: derivades de les anteriors

  • referenciades: dades processades amb les quals es treballa per a obtenir les conclusions.

L'elecció de les dades que s’han de preservar depén de la finalitat del treball: verificar els resultats o reutilitzar les dades aconseguides. En qualsevol cas, és convenient emmagatzemar les dades durant el procés d’investigació i en finalitzar el projecte, dipositant-les en un repositori.

Per a saber quines dades cal preservar, es pot consultar la checklist del Digital Curation Center:

  • DDC Checklist. Aquesta guia té en compte 5 aspectes per a determinar les dades a preservar: motius per a conservar-les, valor o importància de les dades, obligació de conservar-les, costos econòmics i avaluació.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.