Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Gestió de dades d'investigació

Guia amb informació rellevant i enllaços útils per a la gestió i tractament de les dades d'investigació.

Introducció

En el context de la ciència oberta, els organismes i les agències de finançament exigeixen en les seues convocatòries que es complisca amb  l'accés obert a les publicacions i a les dades d'investigació. En concret, l'accés a les dades d'investigació, es basa en la premissa "tan obert com siga possible, tan tancat com siga necessari" definida pel programa Horizonte 2020.
Aquesta guia té com a objectiu ajudar en el tractament i gestió de les dades d'investigació, aportant informació i eines útils a l'hora de gestionar tot el cicle de dades d'investigació i especialment, en aconseguir que les dades compleixquen amb els principis FAIR (Findable, Accesible, Interoperable, Reusable) i en l'elaboració del  Pla de Gestió de Dades.

La guia té un caràcter general, i, per tant, s'hauran de tenir en compte les particularitats de cada disciplina pel que fa a la naturalesa i gestió de les dades d'investigació, la descripció de les metadades i el seu accés. 

 

 

 

Per a quasevol dubte

La biblioteca en xarxes

Facebook Instagram Twitter  Pinterest

 
Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.