Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Gestió de dades d'investigació

Guia amb informació rellevant i enllaços útils per a la gestió i tractament de les dades d'investigació.

Introducció

En el context de la ciència oberta, els organismes i les agències de finançament exigeixen en les seues convocatòries que es complisca amb  l'accés obert a les publicacions i a les dades d'investigació. En concret, l'accés a les dades d'investigació, es basa en la premissa "tan obert com siga possible, tan tancat com siga necessari" definida pel programa Horizonte 2020.
Aquesta guia té com a objectiu ajudar en el tractament i gestió de les dades d'investigació, aportant informació i eines útils a l'hora de gestionar tot el cicle de dades d'investigació i especialment, en aconseguir que les dades compleixquen amb els principis FAIR (Findable, Accesible, Interoperable, Reusable) i en l'elaboració del  Pla de Gestió de Dades.

La guia té un caràcter general, i, per tant, s'hauran de tenir en compte les particularitats de cada disciplina pel que fa a la naturalesa i gestió de les dades d'investigació, la descripció de les metadades i el seu accés. 

 

 

 

La biblioteca en xarxes

     

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.