Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Paisatges Valencians

Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians és una plataforma acadèmica, que sorgida de la col·laboració entre la Universitat de València i la Conselleria de Política Territorial, Obra Públiques i Mobilitat, treballa per a aconseguir la reflexió, la investigació, el foment de coneixement en matèria de paisatge i participació; i la difusió dels paisatges valencians.
Per al compliment de les línies de treball anteriorment exposades, des de la Càtedra hem desenvolupat un programa d'actuació format per activitats de caràcter anual permanent (presents des de la creació de la Càtedra), però també, per accions i projectes nous que s'han anat incorporant gradualment per a donar resposta a les demandes i qüestions que han sorgit en relació al paisatge, l'ordenació, el territori, la participació, etc.
Tot el nostre treball té com a màxima aconseguir dos grans objectius:

  • Generar una consciència social entorn dels valors del paisatge.
  • Implementar i potenciar una vertadera participació ciutadana entorn de l'ordenació del territori.

Perquè com diu el director de la Càtedra Emilio Iranzo: “Plantejar el model territorial que desitgem d'una manera participada i amb criteris paisatgístics ens porta al benestar”.
Un any més, hem apostat per premiar les tres instantànies que millor han sabut plasmar l'essència i el caràcter dels nostres paisatges, les seues qualitats ecològiques, culturals, històriques, simbòliques, etc.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.