Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS-BibliotequesUV-8M: Violència de gènere

Guia de recursos sobre el Dia Internacional de la Dona

Dia internacional

 

25 Novembre: Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

La resolució de la ONU de 1993 inclou l'emblemàtica "Declaració sobre l'eliminació de la violència contra la dona", establint les bases per a un futur lliure de violència de gènere.

L'Assemblea General de l'ONU adopta l'any 2000 la resolució, que designava el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, convidant a governs, organitzacions internacionals ja ONG a prendre mans en l'assumpte i coordinar activitats tots els anys sobre aquesta data que elevin la consciència pública.

Dia Internacional de la Dona 2020: Som la # GeneracióIgualtat

UNESCO: Construir la pau en la ment dels homes i de les dones

La violència de gènere a les escoles i en els seus voltants impedeix que milions de nens de tot el món desenvolupin plenament el seu potencial acadèmic .

L'Informe de Seguiment de l'EPT en el Món, la UNESCO i la Iniciativa de les Nacions Unides per a l'Educació de les Nenes (UNGEI) demanen que es prenguin mesures urgents per combatre la violència de gènere relacionada amb l'escola . La violència de gènere als centres educatius un efecte nociu sobre l'educació de milions de nens de tot el món, segons s'indica en un nou document que l'Informe de Seguiment de l'Educació per a Tothom en el Món, la UNESCO i la Iniciativa de les Nacions Unides per a l'Educació de les Nenes (UNGEI) han fet públic avui a Nova York davant la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona.

La pandèmia a l'ombra: violència contra les dones durant el confinament

Des que es va desencadenar el brot de COVID-19, les noves dades i informes que presenten els que estan en primera línia revelen que s'ha intensificat tot tipus de violència contra les dones i les nenes, sobretot, la violència a la llar. És la pandèmia a l'ombra que creix enmig de la crisi de la COVID-19 i necessitem un esforç col·lectiu general per aturar-la. Atès que els casos de COVID-19 segueixen sobrecarregant els serveis de salut, els serveis essencials -com els refugis i les línies d'atenció en què s'atén als que pateixen violència a la llar- han arribat al límit de la seva capacitat. Cal redoblar els esforços perquè enfrontar la violència contra les dones passi a ser una prioritat en les mesures de recuperació i resposta a la -COVID-19. ONU Dones ofereix informació actualitzada i dóna suport als programes vitals per lluitar contra la violència cap a les dones que s'exerceix a l'ombra de la pandèmia de -COVID-19.

La Universitat de València, contra la violència contra les dones

El Programa Context de la Universitat de València, llança una campanya per a ajudar els homes a previndre les conductes violentes i el maltractament en les seues relacions de parella. La campanya #ElijoQuerer #TrieEstimar té com a objectiu conscienciar als homes que presenten conductes violentes de la importància que té iniciar un procés de canvi, visibilitzant els espais on poden obtindre ajuda i aprendre a interactuar amb la seua parella de manera respectuosa i positiva. Context és un Programa d'Investigació, Formació, Intervenció i Prevenció de la Violència de Gènere a través del treball amb l'agressor.

Situació del règim de visites de fills i filles de dones víctimes de violència de gènere

Sonia Rodríguez de Llamas, professora titular de Dret Civil i cap d’iniciatives en matèria de prevenció de la violència masclista en la Universitat de València clarifica algunes preguntes sobre les situacions dels règims de visites de menors. Rodríguez de Llamas analitza l’impacte de gènere de la crisi COVID-19 centrant-se en la violència de gènere davant la situació d’alarma que estem vivint i que genera malestar, inquietud i intranquil·litat en les dones víctimes de violència masclista.

Campanya publicitària: les llacunes jurídiques

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.