Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS-BibliotequesUV-8M: Dones en la vida pública

Guia de recursos sobre el Dia Internacional de la Dona

Dia internacional

11 Febrer: Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència

Per tal d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, i més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes, l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar en 2016 (resolució A/RES/70/212) l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la xiqueta a la Ciència.

Dones a les Universitats

La representació de les dones en la societat

La participació plena i equitativa de les dones en tots els àmbits de la societat és un dret humà fonamental. No obstant això, en tot el món, les dones i les nenes estan considerablement subrepresentades: des de la política i l'entreteniment fins als llocs de treball.

Visualitzar les dades (25 febrer 2020 ). ONU Mujeres

Dones en la vida pública

El Seixanta cinquè període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona tindrà lloc de l'15 a el 26 de març de 2021 a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

Tema prioritari: La participació de les dones i l'adopció de decisions per elles de forma plena i efectiva en la vida pública, així com l'eliminació de la violència, per aconseguir la igualtat entre els gèneres i l'apoderament de totes les dones i les nenes

#covid #dones #UVEG

La crisi de la -Covid-19 ha suposat un desbordament de tasques per a les dones

La vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez García, parla de com afrontar la crisi generada per la -COVID-19 des del punt de vista de la Sostenibilitat, deixant de costat el creixement econòmic pre-COVID per a passar a un nou model de desenvolupament social ecofeminista, basat en el creixement sostenible, la cura de les persones i la sostenibilitat de la vida i el planeta.

Aquesta crisi evidencia la necessitat de polítiques públiques des de la perspectiva de la cura

L’ètica de la cura, més important que mai davant la pandèmia

Ecofeminismes, pandemia i crisi cultural

La població en risc d’exclusió i vulnerabilitat en aquesta crisi és majoritàriament femenina

Dones líders, científiques...

Dones del camp valencià

La Comunitat Valenciana i el nostre entorn rural: parlen dones relacionades amb les cooperatives. "Dones de el camp valencià" és un projecte de La Unió de Llauradors i Ramaders.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.