Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

ODS-BibliotequesUV-8M: Dia Internacional de la Dona 2022

Guia de recursos sobre el Dia Internacional de la Dona

8 de març Dia Internacional de la Dona

"Igualdad de género hoy para un mañana sostenible"

Reconeixement de la contribució de les dones i les nenes de tot el món, que estan liderant els esforços de resposta, mitigació i adaptació al canvi climàtic per construir un futur més sostenible per a tothom.

Història del Dia de la Dona | Hitos per a la igualtat de gènere

Amb motiu del 8 de març, el grup ODS-BibliotequesUVha actualitzat la guia que desenvolupa alguns dels aspectes del tema del Dia internacional de la Dona proposat per l'ONU per a aquest any 2022 . Et convidem a fer un recorregut per les nostres pàgines.

Pots consultar la guia dels anys anteriors des de les pestanyes superiors

Com sempre, ens agradaria recollir les teues propostes, suggeriments i col·laboracions. Ens pots escriure a : odssbd@uv.es

Sabies que a Biblioteques UV tenim altres guies temàtiques sobre la Dona?. Pots consultar: Gènere i igualtat | Violència de gènere | Dones i Ciència

 Consulta també la Guía OSD-SBD

Les dones i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

 

Aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones forma part integral de cada un dels 17 ODS. Garantir el respecte dels drets de les dones i nenes per mitjà de tots aquests objectius és l'única via per obtenir justícia, aconseguir la inclusió, aconseguir economies que beneficiïn totes les persones i cuidar el nostre medi ambient, ara i en les generacions venidores.

2022: destaquem Afganistán

Entre les múltiples accions contra les dones destaquen

  • la prohibició que tornin als seus llocs de treball,
  • l'exigència que un familiar masculí les acompanyi als espais públics,
  • la prohibició de fer servir soles el transport públic
  • i la imposició d'un estricte codi de vestir .

Els especialistes consideren "especialment preocupant" la privació del dret fonamental a l'educació secundària i terciària de les dones i les nenes

https://www.shamsiahassani.net/

La grafitera Shamsia Hassani da voz a los temores de las mujeres afganas

    

Més notícies Un-Women 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.