Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS-BibliotequesUV-8M: Dia Internacional de la Dona 2021

Guia de recursos sobre el Dia Internacional de la Dona

8 de març Dia Internacional de la Dona-2021

"Dones líders: Per un futur igualitari en el món de la Covid19"---2021

El tema celebra els enormes esforços que realitzen dones i nenes a tot el món per forjar un futur més igualitari i recuperar-se de la pandèmia de la Covid-19.

Història del Dia de la Dona | Hitos per a la igualtat de gènere

Amb motiu del 8 de març, el grup ODS-BibliotequesUVha preparat una guia que desenvolupa alguns dels aspectes del tema del Dia internacional de la Dona proposat per l'ONU per a l'any 2021. Et convidem a fer un recorregut per les nostres pàgines.

La intenció de la Guia és seguir treballant i incorporar els vostres suggeriments i col·laboracions: odssbd@uv.es

Les dones i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

 

Aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones forma part integral de cada un dels 17 ODS. Garantir el respecte dels drets de les dones i nenes per mitjà de tots aquests objectius és l'única via per obtenir justícia, aconseguir la inclusió, aconseguir economies que beneficiïn totes les persones i cuidar el nostre medi ambient, ara i en les generacions venidores.

Informe de polítiques: LES REPERCUSSIONS DE LA COVID-19 A LES DONES I LES XIQUETES

La pandèmia està aprofundint les desigualtats que ja existien i posant en evidència les vulnerabilitats dels sistemes social, polític i econòmic, que, al seu torn, amplifiquen les repercussions de la pandèmia.

One Woman (Canción de ONU Mujeres) (Subtitulada Español)

Aquesta cançó, presentada al Dia Internacional de la Dona, el 8 de març de 2013, és un clam que inspira qui l'escolta, i que anima a promoure els drets de les dones i la igualtat de gènere. "One Woman" es va escriure per ONU Dones, l'organització internacional defensora de les dones i nenes d'arreu del món, per reconèixer la seva visió i treball a favor de la millora de les vides de les dones a tot el món. "One Woman" ens recorda que si totes i tots ens unim podem superar la violència i la discriminació contra les dones. Com diu la cançó, "We Shall Shine!", Ens espera un futur radiant. Uneix-te per ajudar a difondre aquest missatge i gaudir d'aquesta celebració musical de les dones de tot el món.

Base de dades ONUBIB

En títol, cercar per "Mujer" a la Base de dades d'ONUBIB

Missatge de l'Secretari General sobre el COVID-19 i les dones

La pandèmia de la -COVID-19 s'acarnissa amb les dones en l'econòmic i el social: perden les seves ocupacions, la majoria en el sector informal a major velocitat; passen a fer-se càrrec de la cura familiar; i, amb el confinament, augmenten els casos de violència contra elles. Antonio Guterres, Secretari General de l'ONU, demana als governs que ampliïn les xarxes de protecció social i valorin el treball de cures no remunerat i les contribucions de les dones a l'economia. La igualtat de gènere i els drets de les dones són essencials per superar junts aquesta pandèmia, per recuperar-nos més ràpidament i per construir un futur millor per a tothom.

Les Dones durant la crisi del COVID-19

La vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez García, parla de com afrontar la crisi generada per la -COVID-19 des del punt de vista de la Sostenibilitat, deixant de costat el creixement econòmic pre-COVID per a passar a un nou model de desenvolupament social ecofeminista, basat en el creixement sostenible, la cura de les persones i la sostenibilitat de la vida i el planeta.

La Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) ha publicat la guia de bones pràctiques “Teletreball i conciliació corresponsable en temps de covid-19”. El treball ha sigut liderat per la Universitat de València, coordinadora de la xarxa i per la Universitat de Màlaga, coordinadora del subgrup de polítiques de conciliació de la CRUE.

Guies relacionades en Biblioteques UV

Igualtat de Gènere. On ens trobem avui?

Aquesta infografia ressalta tot el camí recorregut i els nombrosos reptes pendents de superar per aconseguir la igualtat.

ODS-BibliotequesUV

Cerca pel·lícules de dones al catàleg Trobes

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.