|
18 Setembre: Dia internacional de la Igualtat salarial (Resolució aprovada per l'Assemblea General el 18 de desembre de 2019) La discriminació en el treball constitueix una violació d'un dret humà elemental. En el cas de les dones, la discriminació es manifesta particularment en la remuneració. Una de les formes més importants de resoldre aquesta situació i d'aconseguir la igualtat de gènere és promoure la igualtat de remuneració.
|
"Ens hem de preguntar per què les dones són relegades a treballs pitjor remunerats; per què les professions en què predominen les dones, inclosos els treballs en el sector de l'assistència, tenen salaris més baixos; per què tantes dones treballen a temps parcial; per què les dones veuen disminuir els seus salaris amb la maternitat, mentre que els homes amb fills sovint gaudeixen d'un augment salarial; i per què les dones es troben amb un límit infranquejable en les professions amb més ingressos." António Guterres
La Coalició Internacional per a la Igualtat Salarial (EPIC per les sigles en anglès) està dirigida per l'OIT, ONU Dones i altres socis. L'objectiu de la Coalició és aconseguir la igualtat de remuneració entre dones i homes a tot el món. A l'congregar un conjunt divers d'actors amb diferents àrees d'interès i diferents coneixements tècnics, EPIC ajuda als governs, els ocupadors, els treballadors i les seves organitzacions a que realitzin progressos concrets i coordinats cap a la consecució d'aquest objectiu. En l'actualitat, EPIC és l'única aliança de múltiples parts interessades que s'esforça per reduir la bretxa salarial entre homes i dones a escala mundial, regional i nacional.