Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS-BibliotequesUV-8M: Bretxa salarial

Guia de recursos sobre el Dia Internacional de la Dona

Dia internacional

 

18 Setembre: Dia internacional de la Igualtat salarial (Resolució aprovada per l'Assemblea General el 18 de desembre de 2019)

La discriminació en el treball constitueix una violació d'un dret humà elemental. En el cas de les dones, la discriminació es manifesta particularment en la remuneració. Una de les formes més importants de resoldre aquesta situació i d'aconseguir la igualtat de gènere és promoure la igualtat de remuneració.

 

Lluitar per la igualtat salarial en el mercat laboral

"Ens hem de preguntar per què les dones són relegades a treballs pitjor remunerats; per què les professions en què predominen les dones, inclosos els treballs en el sector de l'assistència, tenen salaris més baixos; per què tantes dones treballen a temps parcial; per què les dones veuen disminuir els seus salaris amb la maternitat, mentre que els homes amb fills sovint gaudeixen d'un augment salarial; i per què les dones es troben amb un límit infranquejable en les professions amb més ingressos." António Guterres

Treball i Gènere

La Covid-19 tindrà un impacte molt gran en la bretxa de gènere.

Expertes en gènere de la UV analitzen l'impacte en les dones de l’actual crisi de la COVID-19

Bretxa salarial (EpData. Europa Press)

Coalició Internacional per a la Igualtat Salarial

La Coalició Internacional per a la Igualtat Salarial (EPIC per les sigles en anglès) està dirigida per l'OIT, ONU Dones i altres socis. L'objectiu de la Coalició és aconseguir la igualtat de remuneració entre dones i homes a tot el món. A l'congregar un conjunt divers d'actors amb diferents àrees d'interès i diferents coneixements tècnics, EPIC ajuda als governs, els ocupadors, els treballadors i les seves organitzacions a que realitzin progressos concrets i coordinats cap a la consecució d'aquest objectiu. En l'actualitat, EPIC és l'única aliança de múltiples parts interessades que s'esforça per reduir la bretxa salarial entre homes i dones a escala mundial, regional i nacional.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.