Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Sala d'Espera: col·lecció divulgativa Biblioteca CC. de la Salut: ESDEVENIMENTS

BIBLIOTECA CIÈNCIES DE LA SALUT PELEGRÍ CASANOVA

Esdeveniments, celebracions...

Dia del Llibre de l'any 2020

Dia del Llibre de l'any 2020

Exposició Virtual - 2020 - 1

Dia del llibre 2021 - Inauguració Espai QR

.

Dia del Llibre de l'any 2020

Dia del Llibre de l'any 2020

Exposició Virtual - 2020 - 2

Dia del llibre 2019

.

Celebració del Dia del Llibre el 28 d'abril de 2022. Parlem de Còmic i Salut amb Alvaro Pons, Dr.Litos i Gloria Olaso a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València. Presentació del blog divulgatiu de la biblioteca Sala D'Espera

Adquisció de còmics sobre salut de la Biblioteca amb l'ajuda de la Comisssió de Cultura de la Facultat. Gràcies a totes i tots per la vostra col·laboració. 

 

Exposició Virtual

El Dia del Llibre de l'any 2020 vam estar confinats, però a BibliotequesUV celebrarem el 23 d'abril amb una exposició virtual titulada "Metges escritpros i escriptors metges". Aquesta exposició estava programada per a fer-la de manera presencial juntament amb la Biblioteca d'Humanitats.

En aquesta secció vos mostrem alguns videos sobre el tema i amb la ajuda del nostre benvolgut professor i catedràtic Josep Lluís Barona. En la història de la literatura universal existeixen metges i metgesses que sucumbiren davant l'art literari i es convertiren en grans escriptors, inclús motls d'ells van ser metges de dia i escriptors de nit, convertint-se en metges lletraferits, alguns dels més reconeguts al nostre país són; Pío Baroja, Santiago Ramón y Cajal,  Luis Martín-Santos, Pedro Laín Entralgo, Luis S. GranjelJuan Rof CarballoFelipe Trigo i Josep Lluís Barona. Axí com els famosos escriptors de renom internacional; Edgar Allan Poe, Arthur Conan Doyle, Antón ChéjovLouis-Ferndinand Céline i John Keats, etc.

Sí, sí i sí, també tenin dones que eren o són metgesses i escriptores alhora. Sabem que són menys conegudes per la cultura manifestament patriarcal i discriminatoria que hem patit totes i tots al llarg de la història, però podem esmentar algunes com Rita Levi-Montalcini, Maria MontessoriNawal El Saadawi, Carmen Valls i d'altres que veurem més avant.

Exposició Virtual - 2020 - 3

Bookcrossing - Dia del llibre 2019

.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.