Skip to Main Content
 

Sala d'Espera: REVISTES / WEBS

BIBLIOTECA CIÈNCIES DE LA SALUT PELEGRÍ CASANOVA

Pàgines web i revistes

Revista British Medical Journal

La revista British Medical Journal per Green i Meyers, ens proporciona alguns exemples de còmics per a informar sobre malalties com el càncer i la seua aplicació en l'ensenyament per a estudiants en ciències de la salut

 

Javirroyo - Oceans

                                                                                                        

El meravellós projecte de Javirroyo per a la xicalla el pots visitar ací: Humanization Project Ambulances Pediatric La idea del projecte va ser convertir l'experiència de viatjar en l'ambulància en un viatge pel fons de la mar, de manera que des que el nen o nena entren en l'ambulància, entren a formar part d'una experiència diferent, on viatjaran acompanyats de peixos i altres espècies marines, com si fos un submarí real. 

El xiquets i xiquetes estan meravellats! 

 

Medicina gráfica

                                                                                                        

Fa ja anys que el món anglo-saxó va descobrir la utilitat de còmics, novel·les gràfiques i dibuixos en la sanitat i la salut. Es diu la Medicina Gráfica i el terme engloba material útil com a eina d'informació per al pacient i per al sanitari, valuós en la docència i apropiat per a la simple reflexió. El seu potencial és infinit i la seua fortalesa jau en la manera en què humanitza la malaltia.

 

 

Saludgráfica

                                                                                                        

Saludgráfica és un estudi unipersonal especialitzat en l'àmbit del disseny de la informació en la temàtica de la salut humana. Naix com una iniciativa de hiperespecializació en un sector que constantment necessita comunicar més i millor al públic en general sobre qüestions de salut, nous avanços, recerques, etc.

.

                                                                                                        

En 2018 la revista Tebeosfera va publicar un monogràfic sobre Medicina i còmic coordinat per la Dra. Blanca Major Serrà i que reuneix treballs molt interessants de diversos autors.

Aquest és l'enllaç al monogràfic: Medicina y Comic

,

                                                                                                        

Revista Elsevier Lider en la comunicació d'avanços científics

                                                                                                        

La sèrie de seminaris de neurociència dels NIH inclou conferències i debats amb destacats neurocientífics. Ofereix seminaris sobre aspectes de la neurociència molecular, cel·lular, del desenvolupament i cognitiva, així com temes relacionats amb la neurociència en malalties, dolor, i genètica. 

 

                                                                                                        

INCLIVA. Instituto de Investigación Sanitaria. Las cuatro principales áreas de investigación son: Cardiovascular, Oncologia, Metabolismo y Daño Orgánico y Reproductiva. 

.

Chuletas médicas

Tens dificultats per a trobar material sobre salut o recursos gràfics que t'ajudin en el teu estudi, a manera de repàs, o en la teva pràctica diària?Web de recursos gràfics de salut per a professionals, sanitaris, pacients i estudiants, sobre tot per aquests últims en època d'exàmens. 

Chuletas Médicas

Curs en línia MOOC

                                                                                                        

Encara que semblen mons separats, l'objectiu principal de la medicina i de les humanitats és el mateix: l'estudi de l'home. El curs pretén acostar tots dos mons a través de l'observació de com les humanitats clàssiques (literatura) i les modernes (cinema) s'han interessat pels àmbits vinculats a la medicina. Professor Josep Eladi Baños

Graphic Medicine

                                                                                                        

Fa ja anys que el món anglo-saxó va descobrir la utilitat de còmics, novel·les gràfiques i dibuixos en la sanitat i la salut. Ho criden Graphic Medicine i el terme engloba material útil com a eina d'informació per al pacient i per al sanitari, valuós en la docència i apropiat per a la simple reflexió. El seu potencial és infinit i la seua fortalesa jau en la manera en què humanitza la malaltia.

Congresos medicina gràfica

                                                                                                        

L'Institut Aragonès de Ciències de la Salut ha organitzat en 2018 i 2019 junt al Moviment Medicina Gràfica, les dues primeres edicions del Congrés de Medicina Gràfica, un esdeveniment dirigit a professionals i estudiants de ciències de la Salut, a il·lustradors amb interès en la medicina gràfica i a persones curioses.

                                                                                                        

Web de la Organització Mundial de la Salut (OMS)

.

                                                                                                        

Redacción Médica és la revista sobre Medicina, professionals, polítics, formació, empreses, opinions.

      

 

                                                                                                        

Les col·leccions històriques de la National Library of Medicine han circulat de generació en generació dins de les sales de lectura de les seues ubicacions actuals i anteriors a Washington, DC i els seus voltants. Ara, aquestes col·leccions, com a part dels bilions de bytes de dades produïdes i entregades per la biblioteca biomèdica més gran del món, circulen diàriament a milions de persones a tot el món, inclosos científics, professionals de la salut, acadèmics, educadors, estudiants i el públic en general.

 

                                                                                                        

La Real Academia Nacional de Medicina inicia la seua història en el primer terç del segle XVIII en el si d'una tertúlia en la botica de José Hortega, a l'empara del moviment il·lustrat. Al juliol de 1733 es constitueix com a agrupació de professionals, inicialment titulada “Tertúlia Mèdic-Chymica-*Phisica” i posteriorment “Tertúlia Mèdica Matritense”. En l'actualitat, la Reial Acadèmia Nacional de Medicina celebra Sessions Científiques públiques tots els dimarts hàbils del curs, en la qual dos Acadèmics exposen temes d'interès científic.

Consulta més ací: AcademiaMedicina

Catéter Doble Jota Web

"Mi vida con un catéter doble jota"

https://cateterdoblejota.com/ és una web amb interés per a peronal sanitari.

També ho pots trobar en xarxes socials com Instagram com @cateterdoblejota i Facebook  i a Twitter com https://twitter.com/cateterdoblejota

 

Web Illustration

                                                                                                        

Necessites il·lustrar el teu treball mèdic? Des de glòbuls fins a implants biotecnològics, pot informar la seua audiència amb un dels nostres il·lustradors metges i científics experts. Connecta al món de la il·lustració en aquest enllaç: Illustration Medica

.

                                                                                                        

Una Base de dades de Medicina Gràfica francesa amb un llistat i el seu ressenya dels diferents còmics en salut.
Pots donar una ullada ací: BDMédicales

.

                                                                                                        

Revista de Medicina i CinemaJournal of Medicine and Movies és una publicació que analitza els continguts biosanitaris del cinema amb finalitats educatius, discursius, de mentalització i divulgació. Els seus fundadors i actuals editors són José Elías García Sánchez i Enrique García Sánchez, professors de la Universitat de Salamanca. La revista està publicada de manera en línia, és gratuïta i bilingüe (espanyol i anglés) i té una periodicitat trimestral.

.

                                                                                                        

Un fabulós tauler de Pinterest amb tota mena d'il·lustracions sobre infermeres a tot el món.

Pots consultar-ho en aquest enllaç: Infermeres en Pinterest

.

                                                                                                        

Resvista Española de Salud Pública - Acceso Abierto

                                                                                                        

Les 10 millors revistes de medicina per a metges i pacients Clinic Cloud by Doctoralia

                                                                                                        

El Programa intramurs de NINDS té una àmplia varietat de sucursals, laboratoris, seccions, unitats i clíniques que realitzen investigacions en una àmplia gamma d'àrees d'enfocament en neurociència.

                                                                                                        

Som una organització sense ànim de lucre formada per pacients, familiars, voluntaris, col·laboradors i professionals. Desenvolupem la nostra activitat en tota Espanya. El nostre propòsit és alleujar i evitar, en la mesura que sigui possible, el sofriment en les persones produït pel càncer, qualsevol que sigui el seu lloc de residència i les seves circumstàncies personals. Consulta més ací ContraCáncer

.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.