Aportacions
valorables
en BELLES ARTS:
-exposicions
-obres premiades
-projectes
de conservació
o restauració
i
-projectes artístics
|
Es valorarà:
- el tipus, objecte i magnitud de l'aportació (individual/colectiva, largometratge/curtmetratge, bens immobles/mobles, projectes integrals, projectes interdisciplinars, encàrrec d'entitat relevante, etc.)
- la rellevància del projecte (patrimoni cultural, BIC, etc.) i el seu grau d'innovació
- la itinerància (altres espais expositius, festivals, certàmens o similare de rellevància, sales de projecció, etc.), rellevància del comisariat i d'artistes/investigadors/es participants
- i la vinculació a projectes d'investigació rellevants concedits en convocatòria pública competitiva.
- criteris sobre la qualitat del mitjà de difusió
- tipus d'espai/evento expositiu i la seua projecció (internacional/nacional)
- edició de catàleg (extensió, rellevància de les autores/s dels textos, traducció a altres llengües, etc.)
- patrocinadores, productores, promotores o distribuidores
- tipus de convocatòria i forma d'adjudicació (tipus, quantia, etc.)
- i existència de jurat, comité extern, comisió de seguiment o similar
- També criteris sobre la repercusió de l'aportació:
· identificació i rellevància de medis especialitzats
· referències bibliogràfiques recollides en llibres o catàlegs, revistes especialitzades, bibliografíes académiques, mitjans audiovisuales, etc.
· invitació a participar en tallers, conferències, etc.
· premis i mencions.
Arts escèniques
Aportacions de creació teatral, coreogràfica o musical: s'accepten des de totes les disciplines o pràctiques creatives dins les àrees d'Arts escèniques (teatre, dança, música escènica, interpretació, direcció, diseny de la posada en escena, escenografia, etc.), sempre i quan representen un avanç del coneixement o innovació de caràcter metodològic, des de la investigació-creació.
La persona sol·licitant ha de justificar la rellevància i la difusió que ha tingut la seua disciplina dins de la creació coreogràfica o teatral
La creació musical específica per a una obra teatral, cinematogràfica o coreogràfica, s'ha de tindre en compte, ademés, els criteris de qualitat corresponents a les àrees de Música.
Música
En l'àrea de música els criteris que han de reunir:
* tant les aportacions i
* com els seus mitjans de difusió
per tal de ser consideradts d'impacte són:
-rellevància de la creació musical, de la composició, de la direcció, de la interpretació, de la instrumentació, de les tecnologies i tècniques empleades, etc.;
-es considera la invenció de nous instruments musicals de luteria, analògics o digitals, atenent al seu nivell d'innovació i rellevància.
En el cas de la interpretació, es considerarà la seua innovació metodològica interpretativa, qualitat de l'execució, estrena i repercusió en mitjans especialitzats; lesactivitats derivades de l'aportació, com gires i concerts, la impartició de masterclass, tallers d'especialització, etc.
En el cas de participació en agrupacions orquestals, es tindrà en compte, ademés, el nivell de responsabilitat en l'execució, així com el nivell i la rellevància de l'agrupació.
També se valorarà la qualitat del tipus d'espai (auditori o altres), de la seua estrena i interpretació, la seua projecció nacional i internacional en concerts i festivals, prestigi del mitjà de difusió i de les institucions o empreses que encarreguen el projecte i la seua forma d'adjudicació.
Aixi mateix, es valoraran les obres publicades en format imprés, fonogràfic o videogràfic. En el primer cas, s'atendrà el prestigi de l'editorial d'acord amb indicat anteriorment. A la resta de les circumstàncies es tindrà en consideració el prestigi dels productors/es, distribuidores i segell discogràfic, així com de l'obra musical, del director/a, conjunt e intèrprets encarregats de la gravació; la vinculació a projectes d'investigació rellevants concedits en convocatòria pública competitiva; i els premis en concursos o certàmens nacionales i internacionales.
|