Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Recursos-e Ciències: Recursos d'Informació en Matemàtiques: MathSciNet

Contingut

MathSciNet és una publicació electrònica que ofereix accés a una base de dades de ressenyes, resums i informació bibliogràfica acuradament mantinguda i de fàcil cerca per a gran part de la literatura de ciències matemàtiques. És va publicar per primera vegada en 1940, Cada any s'agreguen més de 125,000 elements nous, la majoria d'ells classificats segons la Classificació d'assignatures de matemàtiques. Els autors s'identifiquen de forma única (per la seua ID d'autor MR), la qual cosa permet una cerca de publicacions per autor individual en lloc de per cadena de nom.

 

MathSciNet continua amb la tradició de la publicació en paper, Mathematical Reviews (MR), Les dades bibliogràfiques d'articles retrodigitalizados es remunten a principis del segle XIX (1940). Aquesta web de cites permet als usuaris rastrejar la història i la influència de les publicacions d'investigació en les ciències matemàtiques.

 

Inclou dos repertoris bibliogràfics publicats per la American Mathematical Society: Mathematical Reviews (MR): Arreplega articles de revistes, monografies i actes de congrés publicades des de 1940 fins a l'actualitat. S'actualitza mensualment i Current Mathematical Publication (CMP): índex estructurat per matèries de la literatura publicada recentment, funcionant per tant comun repertori d'alerta. Inclou les ressenyes bibliogràfiques completes però no els resums. S'actualitza diàriament.

Opcions de cerca

                                        

La caixa de cerca inicial ens ofereix la cerca mitjançant quatre pestanyes: publicacions, autors, revistes i citacions.

La pestanya de Publicacions ens ofereix fins a cuatre paràmetres de cerca, per defecte, Autor, Tìtol, MSC primari i cerca global en tots el camps de cerca.

  • Seleccioneu el nom del camp al menú desplegable (per exemple, a qualsevol lloc)
  • Introduïu el terme de cerca al camp de text. Utilitzeu camps de text addicionals per descriure el vostre tema.
  • Combineu camps de cerca mitjançant l'operador booleà Y per defecte. (Utilitzeu el comodí * per trobar plurals i variants de paraules. Si es produeixen dues paraules consecutivament s'executarà una cerca de frases exacta. Els operadors booleans poden s’afegeix per combinar termes al mateix camp)
  • Utilitzeu el marc temporal per definir els intervals d'anys de publicació (limita la vostra cerca)
  • Feu clic a Cerca. Es mostreràn els resultats de la cerca.
  • Seleccioneu referències i feu clic a Desa, Imprimeix o Exporta.
  • Trieu un tipus de fitxer al menú desplegable (format BibTex o EndNote)
  • Feu clic a Recupera marcats per mostrar la llista de resultats.
  • Deseu el fitxer i obriu la llista de resultats mitjançant BibTex o EndNote o qualsevol programari de gestió de referències.
  • També podeu fer seleccions fent clic a l’enllaç Portapapers (al costat de cada referència). Mostra la llista fent clic a la pestanya Portapapers (part superior de la pàgina),

 

Introduïu els criteris de cerca

A tindre en compte:

  •         Les cerques de MathSciNet no distingeixen entre majúscules i minúscules.
  •         Els noms s’han d’introduir en el formulari següent:
           <cognom>, <nom> <segon (s) nom (s)> | <inicial (s)>
            S’ha d’utilitzar una coma per separar els cognoms i els noms.
  •         El caràcter comodí és l'asterisc (*) i es pot utilitzar a qualsevol lloc de la cadena de noms per ampliar la cerca. Tot i això, si s’utilitza al principi, s’ignora. Als noms, el comodí està implícit.

Activeu la cerca

Un cop introduïda la cadena de cerca desitjada, feu clic al botó Cerca. Si un autor únic coincideix amb els criteris de cerca, es retornarà la pàgina de perfil d'aquest autor. En cas contrari, els resultats de la cerca es mostren com una llista de noms de perfils per a autors individuals.

Les variacions de nom apareixen quan s'expandeix la llista. Si feu clic a un nom de perfil a la llista, apareixerà la pàgina de perfil d’autor MR de l’autor seleccionat.

Contingut de la pàgina de perfil de MR Author

El perfil d’autor MR conté els elements següents:

  •     El nom del perfil de l'autor, tal com apareix a la base de dades d'autors de MR.
  •     Qualsevol element de personalització que s'hagi afegit, tal com es descriu a continuació.
  •     L'identificador d'autor MR.
  •     L’any de la primera publicació indexada a MathSciNet i un enllaç a aquesta.
  •     El nombre total de publicacions autoritzades indexades a MathSciNet.
  •     El nombre total d’autors / publicacions relacionades indexades a MathSciNet.
  •     El nombre total de citacions de llistes de referència contingudes a MathSciNet a articles o articles de l'autor de l'autor.
  •     Veure publicacions: un enllaç a totes les publicacions d’autor indexades a MathSciNet.
  •     Veure autor / publicacions relacionades: un enllaç a tots els autors / publicacions relacionades indexats a MathSciNet.
  •     Veure ressenyes: enllaç a totes les ressenyes de MathSciNet escrites per l'autor, si n'hi ha.
  •     Refina la cerca: un enllaç a una cerca de publicacions de MathSciNet amb l'autor ja identificat de manera única.
  •     Coautors: enllaç a la llista completa de coautors de l'autor seleccionat.
  •     Collaboration Distance: enllaç a una eina per mesurar la "distància" del coautor entre autors a la base de dades MR.
  •     Un enllaç a la pàgina de l'autor del Mathematics Genealogie Project (MGP), si n'hi ha.
  •     Cites: un enllaç als articles citats de l'autor, si n'hi ha, ordenats per nombre de cites.
  •     Un núvol de coautors, en el qual es donen els 50 principals coautors de l’autor donat, amb una mida variable segons la freqüència. Aquests noms estan vinculats individualment als treballs de coautor.
  •     Un núvol de publicacions, on es ressalten les publicacions indexades de l’autor mitjançant la Classificació de matèries de matemàtiques (MSC2020), amb una mida variable segons la freqüència. Els descriptors de classe estan enllaçats a totes les publicacions indexades amb la classe MSC primària escollida.
  •     Un núvol de cites, on es ressalten les publicacions indexades i citades de l’autor mitjançant la Classificació de matèries de matemàtiques (MSC2020), amb una mida variable segons la freqüència. Els descriptors de classe estan vinculats a totes les publicacions indexades i citades amb la classe MSC primària escollida.
  •     Alguns altres camps poden aparèixer als perfils d'autor seleccionats.

 

Coautors

Aquest enllaç retorna tots els autors de la base de dades MR que hagin estat coautors d'almenys un article o llibre amb l'autor seleccionat. La llista de noms té la mateixa presentació i opcions que el resultat d'una cerca d'autor, tal com es descriu a Activa la cerca.

 

Projecte de Genealogia de Matemàtiques

Si seleccioneu Mathematics Genealogy Project, accedireu a la pàgina de l'autor al lloc del Mathematics Genealogy Project (MGP), si hi ha una entrada per a l'autor al lloc del MGP. MGP és un servei del Departament de Matemàtiques de la Universitat Estatal de Dakota del Nord, en associació amb la Societat Americana de Matemàtiques.

Cites

Si seleccioneu les citacions, si hi ha un enllaç disponible, es produirà una llista dels articles citats de l'autor, per ordre descendent del nombre de citacions. Aquestes cites són les que figuren a la base de dades de citacions MathSciNet.

Personalització

La personalització del vostre perfil d’autor MR us ajuda a identificar-vos més i us permet crear nous canals de comunicació amb persones interessades en el vostre treball. El vostre propi perfil d’autor MR es pot personalitzar de 4 maneres:

    Imatge
    Nom complet en script natiu
    Correu electrònic de contacte
    URL personal

Podeu introduir qualsevol o tots aquests elements de personalització. Per personalitzar la vostra pàgina de perfil, feu clic a l'enllaç blau Edita el perfil d'autor situat a la part superior dreta. Inicieu sessió al vostre compte al lloc AMS.

Introduïu els criteris de cerca

Inicialment, el cursor es troba al quadre d’entrada de text en blanc de Diari. Introduïu els criteris de cerca (una abreviatura de revista, un nom de revista, un nom parcial o un ISSN). A continuació, es detallen algunes pautes a tenir en compte a l’hora de cercar una revista a MathSciNet:

Resultats de cerca de bases de dades de revistes

Els resultats de cerca inicials que es mostren proporcionen una llista de revistes que coincideixen amb els criteris de cerca. Algunes revistes apareixeran com a cobertes indexades o Històriques. Si una revista apareix com a portada indexada, tots els articles de recerca de cada número s’indexen a la base de dades de revisió matemàtica. Els tipus de documents que no es poden indexar inclouen: ressenyes de llibres, cartes a l’editor, anuncis, notícies o anuncis, editorials. Si una revista apareix com a Històrica, la revista ha deixat de publicar-se, s'ha continuat amb un nou títol, sèrie o editor o, per raons editorials, ja no està indexada per la base de dades de revisions matemàtiques

Per veure informació bibliogràfica de qualsevol de les revistes llistades, feu clic al nom de la revista enllaçada.

 

Activeu la cerca

Un cop introduïts tots els criteris de cerca desitjats, feu clic al botó Cerca. Els resultats de la cerca es mostren com un llistat de dades bibliogràfiques que coincideix amb els criteris de cerca. Des d'aquesta pantalla, es poden seleccionar elements complets per mostrar-los. Si la cerca dóna com a resultat un únic element, es retorna l'element complet corresponent en lloc d'un títol.

Abreviatures de sèries i enllaços de revistes / articles

    Abreviatures de noms de sèries: format PDF
    Llista d'abreviatures en sèrie MR: format ASCII
    Consulteu la llista de revistes per a les quals hi ha enllaços d’articles o revistes a MathSciNet

Llistes de referència a MathSciNet

 Aquestes llistes de referència, en tots els casos, s’extreuen de números publicats des del 2000 fins a l’actualitat i, en determinats casos, de números publicats des de 1997 fins a l’actualitat.

Referències coincidents a les llistes de referències

Hi ha diverses raons per les quals una cita de llista de referència concreta pot no coincidir amb un element de MathSciNet i, per tant, ser exclosa de la base de dades de citacions.

La cita pot fer referència a un element que no es troba a la base de dades MR. Aquesta és la raó més típica. La data de publicació de l’ítem pot ser anterior a l’inici de la base de dades MR, o l’ítem pot estar en una àrea que es troba al límit de la cobertura, o bé l’element pot ser un preimpressió / enviat / en un document de premsa que encara no publicat.

La cita pot tenir informació bibliogràfica insuficient per confirmar una coincidència.

Informació del diari retornada de la base de dades de citacions

Quocient de citació matemàtica

 

Comprensió de la base de dades de citacions

Tots els resultats retornats per les consultes a la base de dades de citacions s’han d’interpretar amb cura.

    Hi pot haver coincidències falses: cites que corresponen a un element de la base de dades MR, però que coincideixen amb un altre element de la base de dades MR. En aquests pocs casos, l'element introduït a la base de dades de citacions no és la cita correcta.

Podeu trobar més informació sobre la base de dades de citacions a l’assaig Understanding the MR Citation Database.

Top 10 llistes

En aquesta pestanya, hi ha menús desplegables que retornaran llistes dels 10, 20, 50 o 100 llibres o articles de revistes principals classificats segons el nombre de citacions de MR de l’ítem d’un any determinat. Les revistes principals es mostren segons el seu quocient de citació matemàtica (MCQ). Com a mínim deu articles de la revista publicats en els cinc anys anteriors a l’any que s’han citat han de figurar a la base de dades d’MR perquè la revista pugui qualificar per obtenir la condició de top-ten.

Tipus de documents a MathSciNet

  • DML ITEM: Aquests ítems s’associen als diversos projectes de digitalització d’arreu del món caracteritzats com la Biblioteca Mundial de Matemàtiques Digitals (WDML). Es convida als projectes de digitalització de matemàtiques a aportar les seves dades bibliogràfiques a Mathematical Reviews. La majoria d’aquests articles tenen data de publicació anterior al 1940, però també n’hi pot haver a partir del 1940.
  • Thesis: Aquests ítems representen tesis de doctorat  les dades bibliogràfiques de les quals han estat aportades per una font externa.  Es proporcionen enllaços a la tesi i la seva font.
  • Reviewed: Un document revisat és aquell per al qual s’ha completat el tractament bibliogràfic complet,. La revisió és, en la majoria dels casos, una revisió de tercers i, en la resta dels casos, sol ser un resum de l´autor.
  • Database Expansion Item: Aquests ítems representen una ampliació de l'abast de la cobertura per part de la base de dades de ressenyes matemàtiques.En particular, s’identifiquen els autors i els articles tenen enllaços de revistes i enllaços d’ítems originals (quan estiguin disponibles). Aquests elements es poden identificar a la informació bibliogràfica mitjançant el text Item Expansion Database, que es presenta a la part inferior de les dades bibliogràfiques.
  • Pending: Un document pendent és aquell per al qual s’ha completat el tractament bibliogràfic complet, inclòs el treball d’autoritat d’autor i la classificació MSC, però per al qual la revisió encara no s’ha completat.
  • Indexed: Un document indexat és aquell per al qual s’ha completat el tractament bibliogràfic complet, inclòs el treball d’autoritat d’autors i la classificació MSC. Els elements indexats no es revisaran.
Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.