Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Recursos-e Ciències: Recursos d'Informació en Matemàtiques: Altres Recursos d'interés

EUDML posa en línia a la seua disposició la literatura matemàtica publicada principalment a Europa, en forma d'una col·lecció digital duradora, desenvolupada i mantinguda per una xarxa d'institucions.

EUDML està formada per una xarxa d'universitats, institucions de recerca pública, editors, administradors de bases de dades científiques i proveïdors de tecnologia capdavantera, i altres temes, dedicats a la producció d'informació científica de qualitat en matemàtiques.

Centres de computació cientìfica

El Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) és el centre nacional de supercomputació a Espanya. Centre especialitzat en computació d'altes prestacions (HPC) i gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d'Europa, ubicat a la capella de la Torre Girona.

La Xarxa Espanyola de Supercomputació (RES), creada el març de 2007 a iniciativa del Ministeri d'Educació i Ciència, és una Infraestructura Científica i Tècnica Singular (ICTS) distribuïda per tota la geografia espanyola, composta per 14 nodes interconnectats entre si per xarxes d'alta velocitat.

La seua missió és oferir els recursos i serveis de supercomputació i gestió de dades necessàries per al desenvolupament de projectes científics i tecnològics innovadors i d'alta qualitat, mitjançant convocatòries competitives basades en l'excel·lència científica dels projectes a desenvolupar.

El centre de Supercomputació de Galícia té com a missió contribuir a l'avanç de la Ciència i la Tècnica, mitjançant la recerca i l'aplicació de computació i comunicacions d'altres prestacions, així com altres recursos de les tecnologies de la informació, en col·laboració amb altres institucions, per benefici de la Societat.

El Centre de Computació Científica CCC-*UAM està enfocat a les disciplines científiques (Química, Física, Biologia, Economia...,) del Campus d'Excel·lència UAM - CSIC, col·laborant a més en l'àmbit estatal amb centres anàlegs a través de la Xarxa Espanyola de Supercomputació. És a més la seu del node Cibeles i dona suport centralitzat de computació al Campus de la Universitat Autònoma de Madrid. Aquesta Universitat, juntament amb 10 centres del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), situats geogràficament en el mateix campus, i dos Centres IMDEA (Institut Madrileny de Recerca Avançada) conformen el Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) UAM + CSIC.

Els recursos de computació estan disponibles per a tots els membres del campus, cobrint-se un ampli ventall de disciplines, i oferint serveis de computació hosting juntament amb administració de sistemes. El principal objectiu del CCC-*UAM és oferir capacitat de còmput a totes les disciplines científiques (Química de Materials, física, economia, biologia, etc.) la productivitat del qual puga veure's beneficiada de la computació massiva.

El Center for Computational Intelligence for Predict Health and Environmental Risks (CIPHER), es centra en la genòmica i les tecnologies de computació  aplicades a la microbiologia, la diversitat biològica i humana, i la salut. Té socis nacionals i internacionals per a la recerca i formació conjunta en l'àmbit acadèmic, la medicina, la indústria i el govern. Els projectes se centren en les malalties infeccioses, inclosos els virus emergents i els problemes duradors com: la malària, la propagació mundial de la resistència als antibiòtics, la seguretat alimentària i la mala salut dels ecosistemes aplicant la informàtica i les tecnologies empíriques sinèrgicament.

El CIPHER és un centre universitari amb components del College of Computing and Informatics, College of Liberal Arts and Sciences, College of Engineering, College of Health and Human Services i el College of Education. Els objectius consisteixen a aconseguir coneixements especialitzats en informàtica, bioinformàtica, programari i sistemes d'informació, ciències biològiques, matemàtiques, geografia, salut pública, ciència de dades, educació i comunicacions.

Institucions

L'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT) és un centre de recerca mixt del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i tres universitats madrilenyes: la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), la Universitat Carles III (UC3M) i la Universitat Complutense.

La Reial Societat Matemàtica Espanyola és una societat científica i els seus fins son: promoció i divulgació de les Matemàtiques i les seues aplicacions i el foment de la seua recerca i ensenyament en totes els nivells educatius.

La Societat Espanyola de Matemàtica Aplicada (SEMA) es va crear en 1991, com una fita en el desenvolupament de la matemàtica aplicada en Espanya, i motivada també per l'èxit de la convocatòria i estabilitat de la sèrie de congressos CEDYA (Congrés d'Equacions Diferencials i les seues Aplicacions) que va començar en 1978 a El Escorial (Madrid).

El seu principal objectiu era contribuir de manera coordinada al desenvolupament de les Matemàtiques en relació amb les seues aplicacions, responent així als nous desafiaments que plantejava la resolució de problemes del món real que anaven sorgint en les més diverses àrees de la ciència i de la indústria. Durant la dècada anterior s'havia produït un profund canvi, qualitatiu i sobretot quantitatiu, en l'aplicació de la tècnica i la metodologia matemàtiques.

Des de llavors, el càlcul científic i la simulació numèrica s'han convertit en components essencials dels processos científics i industrials, i igualment important és el paper que juga la modelització matemàtica i l'anàlisi i control dels models en la comprensió i resolució de qüestions de la física, la química, l'enginyeria, les ciències biomèdiques i l'economia, entre altres.

La Societat Matemàtica Europea (EMS) és la societat apresa per als matemàtics de tota Europa. Promou el desenvolupament de tots els aspectes de les matemàtiques a Europa, en particular la recerca matemàtica, les relacions de les matemàtiques a la societat, les relacions amb les institucions europees i l'educació matemàtica.

L'EMS és una organització sense ànim de lucre amb membres d'unes 60 societats matemàtiques nacionals a Europa, 50 centres i departaments de recerca matemàtica i 3000 individus.

L'Institut de Matemàtiques i les seues Aplicacions (IMA) existeix per donar suport a l'avanç del coneixement matemàtic i les seues aplicacions i per promoure i millorar la cultura matemàtica al Regne Unit i en altres llocs, pel bé públic.

És una societat professional i educativa per a matemàtics qualificats i practicants, amb més de 5000 socis que comprenen matemàtics de tots els sectors, així com aquells no professionals però amb interés en matemàtiques.

IMU és una organització internacional no governamental i sense ànim de lucre, amb l'objectiu de promoure la cooperació internacional en matemàtiques. És membre del Consell Internacional de Ciències (ISC). IMU dona suport al principi de llibertat, responsabilitat i universalitat de la ciència de l'ISC.

La Societat Matemàtica de Londres, des de 1865 ha estat la societat británica d'aprenentatge per a l'avanç, la difusió i la promoció del coneiximent matemàtic. La seua missió és avançar les matemàtiques a través dels seus membres i de la comunitat científica més àmplia del món.

L'AMS és una societat professional creada en 1888, que avança en la investigació i connecta a la diversa comunitat matemàtica global a través de publicacions, reunions, conferències, MathSciNet, serveis professionals, promoció i programes de sensibilització.

L'Associació Matemàtica d'Amèrica és la comunitat més gran del món de matemàtics, estudiants i entusiastes. Aprofundeix en la comprensió del nostre món a través de les matemàtiques perquè les matemàtiques són el motor la societat i donen forma a les nostres vides.

La missió de l'AWM és promoure la igualtat d'oportunitats i la igualtat de tracte en dones i nenes en les ciències matemàtiques, donant suport a individus i institucions, ja que tots treballen per fer una comunitat més justa i equitativa. La consecució d'aquesta visió es basa en els continus esforços de les comissions de l'AWM i en el treball que realitzen. L'AWM es regeix per un Comité Executiu elegit, amb el suport d'un Consell d'Assessors.

MSRI

Mathematical Sciences Reserach Institute. Institut sense ànim de lucre. Fundat en 1979 i establert en la Universitat de Berkeley. Ho integren la National Science Foundation, diverses fundacions i corporacions i més de 90 universitats i institucions.

SIAM

Society for Industrial and Applied Mathematics SIAM fomenta el desenvolupament de metodologies matemàtiques i computacionals aplicades necessàries en diverses àrees d'aplicació. Les matemàtiques aplicades, en associació amb la ciència computacional, són essencials per resoldre molts problemes del món real. A través de publicacions, recerca i comunitat, la missió de SIAM és construir la cooperació entre matemàtiques i els mons de la ciència i la tecnologia

Repositoris

Arxiv

ArXiv És el repositori més antic en ciències aplicades, es va iniciar en 1991. És administrat i alimentat per la Cornell University Library. L'accés als documents és lliure des de la seua interface. Així mateix, ArXiv permet als autors registrar-se per a pujar els seus articles i estiguen disponibles des del lloc.

Actualment, alberga més de 2.044.253 documents electrònics en física, matemàtiques, ciències de la computació, biologia quantitativa, finances quantitatives i estadística. El recurs inclou documents sobre matemàtiques des de febrer de 1992. A més, a partir de desembre de 1997 es va incloure un arxiu específic per a matemàtiques.

The Electronic Library of Mathematics (ELibM) Creada en 1996, és un dels repositoris d'accés obert més antics en literatura matemàtica. La majoria dels seus documents són d'accés lliure, excepte algunes publicacions que posseeixen cert embargament.

Tesis doctorals de Universitats espanyoles

Ací pots vore les tesis doctorals depositades en Roderic

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.