Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Web of Science: WoS Researcher Profile

Guía d'ús de Web of Science

WoS Researcher Profile

Tenir un compte d'usuari permet també crear un perfil (WoS Researcher Profile, antic Publons), que ofereix les següents avantatges:

  • Les mètriques de citacions de Web of Science s’actualitzen automàticament
  • Permet la vinculació amb l’identificador ORCID
  • El nou Web of Science Researcher profile es pot exportar com a CVN (FECYT), donant lloc a un registre imprimible que es pot presentar en les sol·licituds de treball, finançament, promoció, etc.
  • També apareixen les revisions per parells en cas d'haver-ne.

Per a crear el perfil cal identificar-se i, després, anar al menú situat a l’esquerra de la pantalla d’inici de la WoS (ocult per defecte) i clicar sota "Crear". Es pot crear un perfil buit i, en acabant, afegir els documents manualment.

Si l'algoritme de la base de dades troba alguna coincidència, mostra un llistat amb els documents. L'investigador/a ha de comprovar que els documents mostrats són seus, i, en cas de ser així, seleccionar-los i afegir-los al seu perfil. En qualsevol cas, cal clicar sota "SUBMIT" per a crear el perfil.

Els perfils d'autors/es verificats (claimed profils) porten, al costat del nom, un check en color verd. Aixó vol dir que l'autor/a ha comprovat que els documents que té assignats són seus.

Una vegada creat el perfil, es pot editar, afegint dades com fotografia, les variants del nom publicades, l'organització a la qual pertany l'investigador/a, etc.

Editar perfil

També es pot sincronitzar amb l'ORCID. Per a fer-ho, cal triar l'opció ORCID Syncing: se'ns obrirà un formulari on posar el nostre ORCID i on podrem triar les preferències perquè l'actualització i sincronització siguen automàtiques.

Sincronitzar amb ORCID

 

Per afegir publicacions, cal prémer el botó +ADD de l'opció Publications que apareix en el menú de l'esquerra. Les publicacions es poden afegir de diverses maneres:

  • afegint l'adreça de correu utilitzada en la publicació (la WoS carregarà automàticament els treballs que tinguen alguna coincidència)
  • cercant per DOI o PubMed ID
  • pujant manualment un arxiu en RIS, BibTex o CSV
  • mitjançant la sincronització amb ORCID

NOTA: Els investigadors poden incloure en el seu perfil articles que no estiguen indexats en Web of Science.

Afegir publicacions

Cada volta que WoS afegeix un document automàticament, l'investigador/a rep una notificació perquè revise si és o no l'autor/a. Es poden veure les notificacions clicant sobre l'opció "Profile notifications" del menú.

Veure notificacions

A més de les publicacions, el perfil d'investigador de WoS també permet afegir peer reviews. Cal triar l'opció corresponent del menú de l'esquerra i clicar sota +ADD. S'obri un formulari on l'investigador/a haurà d'omplir amb la informació adient.  L'investigador pot triar les preferències: rebre notificacions, que els nous peer reviews es carreguen automàticament, mostrar o ocultar informació, etc. Les "open peer reviews" també t'apareixeran.

Afegir peer reviews

 

A més, al mateix menú de l'esquerra, punxant en l'opció del menú "Peer review interest", pots indicar per a quines revistes estaries dispost a fer revisions.

Per a una informació més detallada sobre els peer reviews es pot consultar l'ajuda de Clarivate (en anglés):

http://webofscience.help.clarivate.com/en-us/Content/peer-review-in-wos-researcher-profile.html

Per finalitzar, si eres membre d'algún comité editorial, també ho podràs afegir.

1. Si trobem algun error en un registre (nom de l'autor, títol del document, etc.), podem sol·licitar-ne la correcció. En la part inferior dreta de cada registre, hi ha un requadre on es pot suggerir un canvi. 

 

      

2. Si trobem algún error en el perfil d'investigador, podem enviar la correcció clicant en l'apartat "Enviar una corrección", situat a la part superior dreta:

 

 

3. Si necessitem corregir més d'un error, a la part inferior de cada pàgina de la WoS hi ha un accés "Corrección de datos", on podem trobar tres opcions.

                                                     

 

 

 

 

                                                              

1. Corregir el registre d'un document.

2. Notificar documents que falten.

3. Corregir més d'un registre de documents.

Aquesta última opció et porta a un document en Excel que caldrà emplenar i enviar al correu indicat.

 

 

Els perfils dels investigadors ofereixen a la part dreta una série de mètriques relacionades amb la seua producció.

Les mètriques disponibles són:

1. Resum del perfil: ofereix una visió general de la producció acadèmica d’un investigador. Aquest resum permet fer-se una idea del volum i la visibilitat de la producció científica en aquest entorn.

2. Mètriques de la Core Collection: aquestes mètriques reflecteixen l'impacte i la visibilitat de les publicacions dins la Col·lecció Principal de Web of Science. Si punxes a "View Citation Report", pots accedir a l'anàlisi detallat de l'impacte de les publicacions d'un perfil i pots veure mètriques com:

  • Evolució de les citacions al llarg del temps, mostrant un gràfic anual de cites rebudes.
  • Mitjana de cites per article, indicant la rellevància mitjana de les publicacions.
  • Índex H, que mesura la productivitat i impacte de les publicacions.
  • Nombre total de cites, incloent les autocites i les cites d'altres autors.
  • Distribució de les cites per document, mostrant quines publicacions han rebut més atenció.

 

3. Resum de l'Author Impact Beamplot: és una visualització breu del gràfic que mostra l'evolució de l'impacte acadèmic d'un autor al llarg del temps. Aquest gràfic permet veure la distribució individual de les citacions de cada publicació segons l'any de publicació. Aquesta eina ajuda a contextualitzar el rendiment d’un investigador. Cada document es compara amb el seu any i categoria.

Es pot consultar al complet si es punxa a "Open dashboard" a continuació o a la part de dalt de les mètriques.

A banda del que ja hem comentat, al panell tenim també l'opció de veure un mapa geogràfic de cites (sols per a perfils verificats), les mètriques de les revisions per parells i mètriques de patents del Derwent Innovations Index.

4. Posició de l'autor: bé si és primer, últim o en correspondència.

Per finalitzar, baix ens apareixen recomanacions de coautors potencials i un lllistat  de coautors amb els que s'ha treballat.

Perfils duplicats?

Pot ser, quan feu la cerca del vostre perfil d'investigador, trobeu més d'un perfil amb el vostre nom. L'algoritme de WoS de vegades duplica els perfils perquè no detecta que es tracta del mateix autor, i genera automàticament un perfil nou. Al següent vídeo podeu trobar com fusionar els perfils d'investigador.

Corrección perfiles WoS v.2 de Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians

Highly Cited Researchers 2024

Accedeix a la llista d'investigadors més citats al 2024.

Llistat

 

 

 

 

A més, si eres un dels investigadors més citats de la base de dades, aquesta icona apareixerà a la pàgina principal del teu perfil:

També veuràs la icona següent si has realitzat nombroses revisions per parells:

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.