Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Web of Science: WoS Researcher Profile

Guía d'ús de Web of Science

WoS Researcher Profile

Tenir un compte d'usuari permet també crear un perfil (WoS Researcher Profile, antic Publons), que ofereix les següents avantatges:

  • Les mètriques de citacions de Web of Science s’actualitzen automàticament
  • Permet la vinculació amb l’identificador ORCID
  • El nou Web of Science Researcher profile es pot exportar com a CV, donant lloc a un registre imprimible que es pot presentar en les sol·licituds de treball, finançament, promoció, etc.

Per a crear el perfil cal identificar-se i, després, anar al menú situat a l’esquerra de la pantalla d’inici de la WoS (ocult per defecte) i clicar sota "Crear". Es pot crear un perfil buit i, en acabant, afegir els documents manualment.

Si l'algoritme de la base de dades troba alguna coincidència, mostra un llistat amb els documents. L'investigador/a ha de comprovar que els documents mostrats són seus, i, en cas de ser així, seleccionar-los i afegir-los al seu perfil. En qualsevol cas, cal clicar sota "SUBMIT" per a crear el perfil.

Els perfils d'autors/es verificats (claimed profils) porten, al costat del nom, un check en color verd. Aixó vol dir que l'autor/a ha comprovat que els documents que té assignats són seus.

Una vegada creat el perfil, es pot editar, afegint dades com fotografia, les variants del nom publicades, l'organització a la qual pertany l'investigador/a, etc.

Editar perfil

També es pot sincronitzar amb l'ORCID. Per a fer-ho, cal triar l'opció ORCID Syncing: se'ns obrirà un formulari on posar el nostre ORCID i on podrem triar les preferències perquè l'actualització i sincronització siguen automàtiques.

Sincronitzar amb ORCID

 

Per afegir publicacions, cal prémer el botó +ADD de l'opció Publications que apareix en el menú de l'esquerra. Les publicacions es poden afegir de diverses maneres:

  • afegint l'adressa de correu utilitzada en la publicació (la WoS carregarà automàticament els treballs que tinguen alguna coincidència)
  • cercant per DOI o PubMed ID
  • pujant manualment un arxiu en RIS, BibTex o CSV
  • mitjançant la sincronització amb ORCID

Afegir publicacions

Cada volta que WoS afegeix un document automàticament, l'investigador/a rep una notificació perquè revise si és o no l'autor/a. Es poden veure les notificacions clicant sobre l'opció "Profile notifications" del menú.

Veure notificacions

A més de les publicacions, el perfil d'investigador de WoS també permet afegir peer reviews. Cal triar l'opció corresponent del menú de l'esquerra i clicar sota +ADD. S'obri un formulari on l'investigador/a haurà d'omplir amb la informació adient.  l'investigador pot triar les preferències: rebre notificacions, que els nous peer reviews es carreguen automàticament, mostrar o ocultar informació, etc.

Afegir peer reviews

 

Per a una informació més detallada sobre els peer reviews es pot consultar l'ajuda de Clarivate (en anglés):

http://webofscience.help.clarivate.com/en-us/Content/peer-review-in-wos-researcher-profile.html

Si trobem algun error en un registre (nom de l'autor, títol del document, etc.), podem sol·licitar-ne la correcció. En la part inferior dreta de cada registre, hi ha un requadre on es pot suggerir un canvi. Aquest enllaç obri un formulari on podrem omplir els camps adients i enviar-lo.

Si necessitem corregir més d'un error, a la part inferior de cada pàgina de la WoS hi ha un accés directe a la "Plantilla de correcció múltiple", document en Excel on, depenent del tipus de correcció que vulguem, seleccionarem una pestanya o una altra.

 

Més informació...

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.