Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Web of Science: Inici

Guía d'ús de Web of Science

Què és Web of Science?

Web of Science (WoS) és una plataforma de l'empresa Clarivate Analytics formada per una àmplia col·lecció de bases de dades bibliogràfiques, cites i referències de publicacions científiques de caràcter multidisciplicinar, abastant els àmbits de la ciència, la tecnologia, les ciències socials i, en menor mesura, les arts i les humanitats.

La seua finalitat no és proporcionar el text complet dels documents que alberga, sinó proporcionar eines d'anàlisis que permeten valorar la seua qualitat científica. Les principals eines d'anàlisis bibliomètriques de WoS són Journal Citation Reports (JCR) i Essential Science Indicators (ESI).

La llicència nacional de WoS és gestionada per FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia)

Bases de dades en Wos subscrites per la UV

WoS permet accedir a diferents bases de dades a través d'una única interfície de consulta, podent-se accedir a una sola base de dades o a diverses de manera simultània:

Web of Science Core Collection (1900- ): la col·lecció principal de la WoS inclou informació recopilada de milers de revistes acadèmiques, llibres, col·leccions, informes i conferències, entre moltes altres fonts. Està formada pels següents índexs:

  • Science Citation Index Expanded (1900-present)
  • Social Sciences Citation Index (1956-present)
  • Arts & Humanities Citation Index (1975-present)
  • Conference Proceedings Citation Index- Science (1990-present)
  • Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (1990-present)
  • Book Citation Index– Science (2005-present)
  • Book Citation Index– Social Sciences & Humanities (2005-present)
  • Emerging Sources Citation Index (2015-present)
  • Current Chemical Reactions (1986-present)
  • Index Chemicus (1993-present)

KCI – Korean Journal Database (1980- ): ofereix una imatge completa del contingut regional més preponderant dels investigadors de Corea del Sud.

MEDLINE (1950- ): Desenvolupada per la National Library of Medicine (NLM) dels Estats Units, MEDLINE inclou contingut sobre biomedicina, ciències de la vida, bioingeniería, salut pública, atenció clínica i ciències dels animals i les plantes. 

SciELO Citation Index (2002- ): Literatura acadèmica en matèria de ciències, ciències socials, art i humanitats publicada en les principals revistes d'accés obert d'Amèrica Llatina, Portugal, Espanya, Carib i Sud-àfrica.

Current Contents Connect (1998-2009): recurs web multidisciplinari actual que proporciona accés a informació bibliogràfica completa de les principals revistes acadèmiques del món.

Derwent Innovations Index (1980-2009): eina d'investigació de patents que ajuda els investigadors de tot el món a cercar, analitzar i compartir ràpidament informació procedent de la major base de dades de patents del món.

Accés a WoS

Pots accedir als recursos electrònics subscrits (llibres, revistes, bases de dades, etc.) des de fora de la xarxa de la Universitat connectant la VPN (Virtual Private Network / Xarxa Privada Virtual). 

Només has de tindre un compte de correu de la UV i instal·lar la VPN en el teu ordinador. 

En la llista de Youtube "T'ajudem amb la VPN" consulta els vídeos amb les instruccions corresponents al teu sistema operatiu. Més informació i exemples en la pàgina web de BibliotequesUV.

Logo eduroam 

A la biblioteca connecta't al wifi amb les teues claus de la UV. Ten en compte que és el teu usuari, no la teua adreça de correu electrònic. Cal afegir al teu usuari els dominis @uv.es o @alumni.uv.es (usuari@uv.es o usuari@alumni.uv.es).

La primera vegada cal configurar la connexió a la xarxa EDUROAM. Descarrega i instal·la en el teu dispositiu l'instal·lador corresponent al teu sistema operatiu:

Instal·lador d'Eduroam

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.