Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Web of Science: Resultats d'una cerca

Guía d'ús de Web of Science

Resultats d'una cerca

Ací podeu trobar algunes funcionalitats de la pantalla de resultats de Web of Science:

1. La pàgina de resultats ofereix el nombre total de registres que coincideixen amb els termes de cerca.

2. En seleccionar la caixa de cerca apareixerà un desplegable des del qual podrem modificar la consulta.

3. L'ordenació de registres es farà per defecte per rellevància. En seleccionar apareix un desplegable amb més opcions d'ordenació de resultats: data, vegades citat, per comptatge d'ús, afegits recentment, títol de conferència, nom de la primera autoria i títol de la publicació.

4. Utilitzeu les opcions de "Refinar resultats" de la part esquerra de la pantalla per filtrar els resultats segons: si son Highly cited papers, Hot papers, revisions d'articles, early acces (first online), si són en accés obert, per any de publicació, per tipus de document...;

5. És possible accedir al text complet dels documents que estiguin disponibles en accés obert, dels que tinguem subscripció o veure l'abstract o resum dels que no ho estiguen disponibles.

6. Seleccionant els tres punts s'obre un desplegable amb més opcions: afegir a una llista marcada, copiar número d'accés, copiar DOI, copiar link de l'article o visualitzar els articles esmentats.

 

 

Quan cliquem a un registre, podem veure la següent informació:

  1. Opcions d'accés al text complet: Trobes o OA.
  2. Dades referents a l'article: título, autors, doi, ISSN,editorial, paraules clau, categories etc.
  3. Xarxes de cites: a la dreta, podem veure les cites que te l'article, crear una alerta, o veure informes de les cites.
  4. Classificació de la revista: coincideixen amb les del JCR.
  5.  Índex de l'ús de l'article: situat a la dreta, indica l'ús a la base de dades.
  6. Informació de la revista: ofereix informació de Current Content Connect y de JCR.
  7. Referències bibliogràfiques de l'article.

 

 

Quan en els resultats de cerca obtenim alguna revista inclosa al Journal Citation Reports, WoS ens porta directament a la informació sobre la revista inclosa al JCR.

Què són els Highly Cited Papers?

           

Els Highly Cited Papers (articles altament citats) són publicacions acadèmiques que han estat citades amb una freqüència molt alta (finestra de 10 anys) en comparació amb altres articles en el mateix camp d'investigaci. Aquest tipus d'articles es consideren influents i indicadors clau de la recerca de gran impacte en la comunitat acadèmica.

Què són els Hot Papers?

              

Els Hot Papers són articles acadèmics recents que han experimentat un ràpid increment en el nombre de citacions en un període curt de temps (finestra de 2 anys), comparat amb altres articles en el mateix camp d'estudi. Aquestes publicacions es consideren especialment innovadores o d'alt interès immediat, ja que han generat una atenció considerable i ràpida en la comunitat acadèmica.

Journal Citation Reports

 

Journal Citation Reports (JCR) és una eina de Clarivate que ofereix dades estadístiques per determinar les principals revistes científiques dins un camp acadèmic. La informació que conté el JCR (en les dues edicions, JCR Science i JCR Social Sciences) constitueix per a la majoria d'agències d'avaluació una garantia de qualitat a l'hora d'avaluar l'activitat científica. 

La base de dades Web of Science inclou aquesta informació per a revistes indexades al JCR.

Consulta la guia oficial de JCR per a obtindre més informació al respecte.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.