Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

ODS Biblioteques UV: Organismes de l'ONU sobre els ODS

Publicacions d'organismes de l'ONU sobre els ODS

Aquesta pàgina conté una sèrie de documents fonamentals relacionats amb els ODS i l'Agenda 2030. Estan sistematitzats per àrees de coneixement, sense tenir-ne en compte la ubicació original, per facilitar la consulta per temes. A la segona pestanya podeu trobar com està organitzada l'ONU.

 

clica a la imatge per ampliar

 

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) s'ha convertit en el marc global per a la major part de les activitats internacionals del planeta, siguin diplomàtiques, econòmiques o humanitàries, per això s'ha dotat d'una estructura composta per sis òrgans principals. Cinc d'ells, l'Assemblea General, el Consell de Seguretat, el Consell Econòmic i Social, el Consell d'Administració Fiduciària i la Secretaria, són a la seu de Nova York. El sisè, la Cort Internacional de Justícia, és a La Haia (Països Baixos). Tots creats l'any 1945 amb la fundació de l'ONU.

Òrgans principals

El sistema de les Nacions Unides està format per la mateixa Organització i nombroses organitzacions afiliades conegudes com a programes, fons i agències especialitzades. Cadascun compta amb la seva pròpia membresía, lideratge i pressupost. Així, per exemple, els programes i fons es financen a través de contribucions voluntàries mentre les agències especialitzades, que són organitzacions internacionals independents, ho fan amb quotes obligatòries i aportacions voluntàries.

Drets Humans, Infància i Població

Treball

Organización Internacional del Trabajo (OIT): Trabajo decente y la Agenda 2030 de Desarrollo Sostenible

Econònics i Socials

Alimentació, Agricultura i Salut

Indústria, Comerç i Energía

Educació, Ciència, Telecomunicacions i Cultura

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.