Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS Biblioteques UV: Organismes de l'ONU sobre els ODS

Publicacions d'organismes de l'ONU sobre els ODS

Aquesta pàgina conté una sèrie de documents fonamentals relacionats amb els ODS i l'Agenda 2030. Estan sistematitzats per àrees de coneixement, sense tenir-ne en compte la ubicació original, per facilitar la consulta per temes. A la segona pestanya podeu trobar com està organitzada l'ONU.

 

clica a la imatge per ampliar

 

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) s'ha convertit en el marc global per a la major part de les activitats internacionals del planeta, siguin diplomàtiques, econòmiques o humanitàries, per això s'ha dotat d'una estructura composta per sis òrgans principals. Cinc d'ells, l'Assemblea General, el Consell de Seguretat, el Consell Econòmic i Social, el Consell d'Administració Fiduciària i la Secretaria, són a la seu de Nova York. El sisè, la Cort Internacional de Justícia, és a La Haia (Països Baixos). Tots creats l'any 1945 amb la fundació de l'ONU.

Òrgans principals

El sistema de les Nacions Unides està format per la mateixa Organització i nombroses organitzacions afiliades conegudes com a programes, fons i agències especialitzades. Cadascun compta amb la seva pròpia membresía, lideratge i pressupost. Així, per exemple, els programes i fons es financen a través de contribucions voluntàries mentre les agències especialitzades, que són organitzacions internacionals independents, ho fan amb quotes obligatòries i aportacions voluntàries.

Drets Humans, Infància i Població

Treball

Organización Internacional del Trabajo (OIT): Trabajo decente y la Agenda 2030 de Desarrollo Sostenible

Econònics i Socials

Alimentació, Agricultura i Salut

Indústria, Comerç i Energía

Educació, Ciència, Telecomunicacions i Cultura

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.