La Web of Science, propietat de l'empresa Clarivate Analytics, és la col·lecció de bases de dades de referències bibliogràfiques i cites de publicacions periòdiques que recullen informació des de 1900 a l'actualitat.
Inclou índex de cites com el Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Art & Humanities Citation Index, Conference Proceedings Citation Index (Science i Social Science & Humanities); el Book Citation Index; índex quimics com Index Chemicus i Current Chemical Reactions; la col·lecció de revistes Emerging Sources Citation Index (ESCI) ; Current Contents Connect (7 sèries), Derwent Innovations Index, MEDLINE, Korean Journal Database (KCI) i Scielo.
Scopus és una base de dades de referències bibliogràfiques i cites de l'empresa Elsevier, de literatura avaluació d'experts i contingut web de qualitat, amb eines per al seguiment anàlisi i visualització de la investigació.
Proporciona referències bibliogràfiques completes, més de 29 milions de resums i permet cercar per referències citades des de l'any 1996 fins ara. Dóna accés al text complet dels articles de revistes subscrites per la Universitat.
Proquest Central és un recurs que aglutina diferents bases de dades, donant accés a més de 19.000 títols a text complet. Entre ells trobarem revistes científiques de biologia, educació, ciències socials, economia, farmàcia, ciències de la salut o psicologia.
SciFinderAquest enllaç s'obre en una finestra nova
Cal registrarse per obtenir username i password. Guia de la base de dades
Conté més de 16 milions de registres bibliogràfics de les àrees de Química, Ingineria, Física, Bioquímica, Farmàcia, Medicina, Biologia, Biotecnologia i Ciències del medi ambient.
Inclou les bases de dades del Chemical Abstracts Service, entre les quals el Chemical Abstracts, i la base MEDLINE de la National Library of Medicine. Permet la recerca per reaccions químiques. Inclou informació comercial química i accés a SciFinder Substructure Module (SSM).
Recurs d'accés obert a les dades de Biodiversitat. És una xarxa internacional i infraestructura de dades finançada pels governs del món i destinada a proporcionar a tothom i a qualsevol lloc accés obert a dades sobre tots els tipus de vida a la Terra.
CAB AbstractsAquest enllaç s'obre en una finestra nova
CAB Abstracts és el principal servei d'informació bibliogràfica en anglès que brinda accés a la literatura mundial de ciències d'agricultura, ciències forestals, medi ambient i disciplines afins.
Ve amb CABI Full Text, brindant als usuaris accés automàtic a més de 410,000 articles de revistes, documents de conferències i informes (80% dels quals no estan disponibles electrònicament en cap altre lloc), CAB REVIEW abstract, PLANTWISE i GLOBAL HEALTH. Inclou el text complet de, entre altres revistes, Helminthological Abstracts, Soils & Fertilisers, Leisure Recreation and Tourism i World Agricultural Economic & Rural Social Abstracts.
The Arabidopsis Information Resource (TAIR) manté una base de dades de biologia genètica i molecular.
Les dades disponibles de TAIR inclouen la seqüència completa del genoma juntament amb l'estructura del gen, informació del producte gènic, expressió gènica, reserves d'ADN, mapes del genoma, marcadors genètics i físics, publicacions i informació sobre la comunitat de recerca d'Arabidopsis. Les dades de funcions del producte genètic s'actualitzen cada setmana a partir de la literatura de recerca publicada més recent i de les dades de la comunitat. TAIR també proporciona enllaços extensos des de les nostres pàgines de dades a altres recursos de Arabidopsis.
Base de dades interdisciplinària que conté recursos relacionats amb les ciències aquàtiques
Inclou les bases de dades MGA (Meteorological & Geoastrophysical Abstracts) i ASFA (Aquatic Sciences and Fisheries Abstracts)
InDICEs CSICAquest enllaç s'obre en una finestra nova
Aquest enllaç s'obre en una finestra nova
Recurs bibliogràfic multidisciplinari que recopila i difon principalment articles de recerca publicats en revistes científiques espanyoles. Aquest portal integra les antigues bases de dades bibliogràfiques del CSIC (ISOC, ICYT i IME).
La base de dades permet ensenyar i aprendre millor els conceptes claus i tècniques fonamentals de laboratori. Aquestes demostracions de vídeo cobreixen una àmplia gamma de tems STEM, incloent Biologia, Química, Ciències Ambientals, Psicologia, Medicina Clínica i Enginyeria. Els continguts es complementan amb JOVE Videojournal. Videotutorial de la base de dades
Amb l'objectiu de millorar la docència en línia, hem subscrit la base de dades i la videorevista JOVE de forma completa.
DOAJ. Directory of Open Access JournalsPortal de revistes d'accés lliure, científiques i acadèmiques, les quals compleixen amb els estàndars de qualitat, revisades per parells i control de qualitat editorial i les quals son gratuïtes des del moment de la seua publicació.
Altres bases de dades amb informació bibliogràfica
IPNI International Plant Names IndexInclou les referències dels documents on s'han publicats tots els noms de les plantes des de 1753 fins a l'actualitat. També estan indexats els noms dels autors.
IPNI proporciona informació sobre nomenclatura (ortografía, autor, tipus i primera data de publicació) dels noms científics de plantes vasculars des de la família fins a les subespècies. Permet la cerca per nom de la planta, autors o publicacions.
Banc de dades de biodiversitat de CatalunyaEl Banc de dades de biodiversitat vol ser una recopilació de tota la informació sobre la biodiversitat de Catalunya. Es desenvolupa mitjançant la informatització de totes les citacions disponibles de les espècies que es fan al territori català. La informatització de citacions es complementa amb altres tipus de dades com són ara: Biologia, distribució, ecologia, etc.
Banc de dades de biodiversitat de la Comunitat ValencianaEn el portal del Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana podrà obtindre informació sobre espècies silvestres del territori, llistats d'espècies, informació descriptiva sobre aquestes, fotografies i mapes de distribució, així com informació sobre els estats legals que les protegeixen o els seus censos de població.
Base de dades ornitològica (contè avistaments, descripcions i noms de diverses espècies d'aus de tot el món i permet restringir la cerca per regions geogràfiques. Per descomptat posa disposició els cants i crides de cada espècie).
Crear un compte personal gratuït permet més funcionalitats del recurs també de manera gratuïta, com contribuïr a l'enriquiment de les dades aportant grabacions dels cants, fotos de cada espècie, on s'ha avistat o escoltat...i altres)
Base de dades d'espècies zoològiques, botàniques, micològiques i liquèniques impulsada per National Geogaphic i l'Acadèmia de Ciències de Califòrnia.
El recurs et permetrà realitzar una primera aproximació informativa a l'espècie que estàs o vols estudiar i conèixer. Contè imatges (veure els drets que decideix reservar l'autoria de cada imatge), localitzacions geogràfiques d'on s'han observat els exemplars, descripcions...)
Les imatges han estat aportades per diversos observadors al món, tant aficionats com professionals del seu camp. Pots aportar la teua també creant un compte personal gratuït seleccionant els permisos que consideres sobre les teues imatges d'observacions.