Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

SCOPUS: Author ID

Videotutorials: Com treballar la informació dels autors

AUTHOR ID

Què és l’Author ID?:

És un identificador integrat d'autor i perfil. Es crea automàticament per a qualsevol autor que tinga publicacions incloses a Scopus.

Author Identifier agrupa:

 1. Els diferents noms baix els que puga aparéixer un autor en els documents de la seua autoria recollits a Scopus
 2. Tots els documents que corresponen a l'autor en concret 
 3. Com registrar-se: S'assigna automàticament a tots els autors indexats en Scopus

Corregir errors

Directament no podem gestionar el nostre Author Identifier però podem sol·licitar canvis en el nostre perfil, com per exemple, establir la variació del nom preferida, agrupar perfils, afegir o eliminar documents assignats al perfil o actualitzar dades de l'afiliació.

Author ID a Scopus

 

Per accedir al perfil cal clicar sota el nom de l’investigador, ja siga en el llistat de resultats d’una cerca o en la fitxa d’un document.

La informació que apareix és la següent:

 1. Informació sobre la seua afiliació actual. Després de clicar en "View more", podem veure les variants del nom, informació històrica sobre les filiacions i àrees d'investigació, així com número d'identificació (Author ID) i enllaç a Orcid.
 2. Editar perfil
 3. Alertes:
  1. Alerta de document (Set document alert). Aquesta alerta ens indica quan l'autor ha publicat un nou document
  2. Alerta d'autor (Author citation alert). Aquesta alerta ens indica quan l'autor ha rebut noves cites
 4. Exportar a format CVN de FECYT
 5. Nombre total de documents indexats en Scopus
 6. Nombre de cites rebudes, i de documents que ens citen
 7. Índex h
 8. Anàlisi d'autor (Analize author output)
 9. Informe de cites (Citation overview)
 10. Pre-prints (documents pendents de publicar)
 11. Coautors amb els quals ha publicat algun document
 12. Principals àrees d'investigació

Edició del perfil d'autor a Scopus

                                                                         

 Scopus i ORCID

Si disposem d'un Author ID podem vincular de manera senzilla les nostres dades d'autor i publicacions amb ORCID.

 • Què és ORCID? ORCID (Open Researcher and Contributor ID) contribueix a sol·lucionar els problemes sistèmics d'ambigüitat de noms que s'observen en la investigació acadèmica mitjançant l'assignació d'un identificador únic numèric que es pot vincular al resultat de la investigació d'un individu.

                  ⇒ Si encara no tens un perfil a ORCID: Register now

 • Com connectem els perfils?  Hi ha dues víes per a connectar els perfils:

1. Des de Scopus:

Vinculació de Scopus i ORCID

 

El botó Inici et portarà al lloc ORCID, on podeu donar permís per llegir el vostre registre ORCID (per trobar el vostre perfil a Scopus) i enviar la seua identificació a ORCID. Si escolliu enviar una llista de les vostres publicacions a ORCID al final d'aquest procés, ho repetirem per obtenir permís per actualitzar el vostre registre ORCID.

 

2. Des d'ORCID: en l'apartat  Obras (Works) del teu perfil podràs clicar en Agregar i a continuació Buscar y enlazar seleccionant Scopus.

 

 

Vinculació d'ORCID i Scopus

 

 

La nostra producció científica pot aparèixer agrupada amb diferents variants del nom. En aquest cas podem sol·licitar que Scopus els unifique baix una única firma seguint els següents passos.

 1. Fer la cerca en l’opció “Authors”  
 2. Una volta aparega el llistat amb els resultats, es pot filtrar per afiliació, ciutat o país, el que permetrà limitar la cerca i trobar més fàcilment els registres a unificar. 
 3. Seleccionar els registres que es vol unificar i clicar sobre l’opció “Request to merge autors”.

Normalització de la firma a Scopus

 1. S'obri un quadre de diàleg amb dues opcions. Per defecte està seleccionada la primera (la correcció la fas tu mateix des del teu perfil), però recorda que pots donar permís de correcció a una altra persona. En clicar sota "Continue", s'obri un formulari per a editar la informació. Primer, cal triar del desplegable el nom correcte amb el qual volem aparéixer en Scopus, després, triarem la filiació correcta. 
Recorda que el Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar unes recomanacions sobre aquestos dos aspectes: Normalització de la signatura científica dels autors i autores de la Universitat de València

 1. Si no cal fer cap altra correcció, clica sota el botó "Review request". Rebràs un correu informant-te de l'estat de la teua sol·licitud i un altre quan estiga resolta. També pots consultar les teues sol·licituds des del teu perfil, en la part superior dreta de la pantalla, clicant sota les teues inicials. Els canvis solen ser visibles al cap de tres o quatre setmanes.

Cal revisar els articles associats al nostre perfil per a comprovar que realment són nostres, i, si no és així, eliminar-los de la llista. També pot ocórrer que treballs nostres estiguen associats a perfils d'altres autors/es amb un nom similar.
Per a corregir aquest tipus d'incidències, com en el cas de la unificació d'autors, es pot utilitzar el assistent (Scopus Author Feedback Wizard). En aquest cas, en el bloc de Documents podrem eliminar del nostre perfil registres que no són nostres ("Remove from merge") o afegir-ne els que no estiguen.

Una vegada afegides o eliminades les publicacions correctes, clicarem sota "Review request". Rebrem un correu electrònic informant-nos de l'estat de la nostra sol·licitud. Sempre podrem consultar-la en el desplegable del nostre perfil [Request (Dashboard)].


Ademés es dispon de la pàgina Scopus Suport Center.

 

Scopus dona l'opció d'exportar les publicacions a un format de Curriculum Vitae Normalitzat CVN creat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia FECYT.

La funció "Exportar" a FECYT CVN només està disponible a les pàgines de detalls d’autors amb afiliació en institucions situades a Espanya.

 

Com exportar:

Des de la pàgina de detalls de l'autor, seleccione "Exportar a FECYT CVN'". S'obri un quadre de diàleg que dona l'opció de triar l'idioma i si volem descarregar el document directament o enviar-lo al nostre correu electrònic. Una vegada hem triat les opcions, cliquem sota "Download".

Cal assegurar-se de desactivar el bloqueig de finestres emergents del navegador.

 

Exportar des de Scopus FECYT CVN

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.