Skip to Main Content
 

SCOPUS: Author ID

Videotutorials: Com treballar la informació dels autors

AUTHOR ID

Què és l’Author ID?:

És un identificador integrat d'autor i perfil. Es crea automàticament per a qualsevol autor que tinga publicacions incloses a Scopus.

Author Identifier agrupa:

 1. Els diferents noms baix els que puga aparéixer un autor en els documents de la seua autoria recollits a Scopus
 2. Tots els documents que corresponen a l'autor en concret 
 3. Com registrar-se: S'assigna automàticament a tots els autors indexats en Scopus

Corregir errors

Directament no podem gestionar el nostre Author Identifier però podem sol·licitar canvis en el nostre perfil, com per exemple, establir la variació del nom preferida, agrupar perfils, afegir o eliminar documents assignats al perfil o actualitzar dades de l'afiliació.

 

Per accedir al perfil cal clicar sota el nom de l’investigador, ja siga en el llistat de resultats d’una cerca o en la fitxa d’un document.

La informació que apareix és la següent:

 1. Informació sobre la seua afiliació actual. Després de clicar en "View more", podem veure les variants del nom, informació històrica sobre les filiacions i àrees d'investigació, així com número d'identificació (Author ID) i enllaç a Orcid.
 2. Editar perfil
 3. Alertes:
  1. Alerta de document (Set document alert). Aquesta alerta ens indica quan l'autor ha publicat un nou document
  2. Alerta d'autor (Author citation alert). Aquesta alerta ens indica quan l'autor ha rebut noves cites
 4. Exportar a format CVN de FECYT
 5. Nombre total de documents indexats en Scopus
 6. Nombre de cites rebudes, i de documents que ens citen
 7. Índex h
 8. Anàlisi d'autor (Analize author output)
 9. Informe de cites (Citation overview)
 10. Pre-prints (documents pendents de publicar)
 11. Coautors amb els quals ha publicat algun document
 12. Principals àrees d'investigació

                                                                         

 

Si disposem d'un Author ID podem vincular de manera senzilla les nostres dades d'autor i publicacions amb ORCID.

 • Què és ORCID? ORCID (Open Researcher and Contributor ID) contribueix a sol·lucionar els problemes sistèmics d'ambigüitat de noms que s'observen en la investigació acadèmica mitjançant l'assignació d'un identificador únic numèric que es pot vincular al resultat de la investigació d'un individu.

                  ⇒ Si encara no tens un perfil a ORCID: Register now

 • Com connectem els perfils?  Hi ha dues víes per a connectar els perfils:

1. Des de Scopus:

 

El botó Inici et portarà al lloc ORCID, on podeu donar permís per llegir el vostre registre ORCID (per trobar el vostre perfil a Scopus) i enviar la seua identificació a ORCID. Si escolliu enviar una llista de les vostres publicacions a ORCID al final d'aquest procés, ho repetirem per obtenir permís per actualitzar el vostre registre ORCID.

 

2. Des d'ORCID: en l'apartat  Obras (Works) del teu perfil podràs clicar en Agregar i a continuació Buscar y enlazar seleccionant Scopus.

 

 

 

 

La nostra producció científica pot ser apareixca agrupada amb diferents variants del nom. En aquest cas podem sol·licitar que Scopus els unifique baix una única firma seguint els següents passos.

1. Anoteu totes les possibles formes del nom en les que puga aparèixer la vostra firma:

 • Cognom, nom o inicial
 • 2 Cognoms (amb i sense guió), nom o inicial
 • Segon cognom com entrada principal de l’índex. En aquest cas, el nom o la inicial de nom i el primer cognom són considerats com un nom compost de l’autor.

2. Canvis:

 • Fer la cerca en l’opció “Authors” o bé a través del "Author feedback wizard" 
 • Una volta aparega el llistat amb els resultats, es pot filtrar per afiliació, ciutat o país, el que permetrà limitar la cerca i trobar més fàcilment els registres a unificar. 
 • Seleccionar els registres que es vol unificar i clicar sobre l’opció “Request to merge autors”.
 • Emplenar el formulari.

 

Abans d’unificar el nom, dona l’opció de triar en un desplegable la forma del nom i de la afiliació preferides.

⇒ Recorda que el Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar unes recomanacions sobre aquestos dos aspectes: Normalització de la signatura científica dels autors i autores de la Universitat de València

 

També es poden revisar el articles associats per a comprovar que realment són de l’autor, i, si no és així, eliminar-los de la llista.

Una vegada fetes totes les comprovacions, cliqueu sota “Review request”. S’obrirà una nova pantalla des de la qual es podrà enviar la sol·licitud (“Submit request”).

 

Scopus dona l'opció d'exportar les publicacions a un format de Curriculum Vitae Normalitzat CVN creat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia FECYT.

La funció "Exportar" a FECYT CVN només està disponible a les pàgines de detalls d’autors amb afiliació en institucions situades a Espanya.

 

Com exportar:

Des de la pàgina de detalls de l'autor, seleccione "Exportar a FECYT CVN'". S'obri un quadre de diàleg que dona l'opció de triar l'idioma i si volem descarregar el document directament o enviar-lo al nostre correu electrònic. Una vegada hem triat les opcions, cliquem sota "Download".

Cal assegurar-se de desactivar el bloqueig de finestres emergents del navegador.

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.