Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Museus d'Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia: Inici

Guia amb enllaços a museus de tot el món especialitzats en la Història de la Ciència, la Medicina i la Tecnologia

Presentació de la guia

Museu de l'Institut López Piñero (València)Propòsit

En aquesta guia trobareu una selecció d'enllaços a diferents museus d'arreu del món especialitzats en Història de les Ciències, Història de la Medicina o Història de la Tecnologia. Hem fet aquest llistat amb la intenció que servisca com a ferramenta per als investigadors que treballen en aquestes àrees, donant-li'ls notícia de l'existència d'aquests centres, que de vegades passen desapercebuts a causa de la llunyania geogràfica o d'una escassa projecció mediàtica. També, en segon termini, volem que siga una forma de suscitar la curiositat de la resta de la comunitat universitària i animar-la a visitar alguns si tenen l'oportunitat.

Per no fer un llistat massa llarg o dispers no s'han tingut en compte ni museus especialitzats en altres temàtiques ni museus dedicats a la història en general (encara que puguen ser també grans fonts d'informació per als investigadors), a no ser que tinguen fons relacionats amb les ciències d'una especial rellevància o amb un gran pes en el conjunt de la seua col·lecció.

Tampoc hem inclòs els museus de ciències i de descobriment enfocats a la divulgació interactiva de la ciència, llevat d'aquells que fan també exposicions amb una perspectiva historicista o compten amb col·leccions històriques.

Ordenació i estructura

Encara que hi ha moltes institucions especialitzades en la història d'un àmbit científic concret, com la medicina o la química, hem decidit no classificar-les temàticament, ja que les col·leccions de moltes d'elles abasten més d'una ciència, quan no directament totes, i es faria molt difícil adscriure-les a una categoria concreta. En comptes d'això, hem preferit fer una divisió territorial, agrupant els museus per continents i dins d'aquests per països, sempre que n'hi haja més d'un al mateix país. Per als països que només en tenen un, els hem agrupat a una mateixa pestanya dins del seu continent, per a fer més àgil la cerca.

​Cada museu de la guia consta del nom d'aquest i la ciutat on es troba, enllaçats al seu lloc web (o a la seua pàgina dins del lloc de la seua institució, si no en té de propi), una xicoteta descripció indicant la seua especialització o el més destacable de la seua col·lecció i, per últim, una xicoteta imatge del seu logotip o d'alguna fotografia de la seua col·lecció.

Hem d'aclarir també que ens hem centrat als museus "físics", i per tant no tots els centres ressenyats tenen digitalitzada part de la seua col·lecció, sent necessari a la majoria dels casos fer una visita presencial si volem accedir a les col·leccions o exposicions. Als casos en què sí que es pot accedir en línia a una part important dels seus fons ho hem indicat a la descripció.

Biblioteca Històrico-mèdica

Biblioteca Històrico-mèdica

La biblioteca en xarxes

Facebook Instagram Twitter  Pinterest

Avís legal

Els noms, imatges i logotips mostrats a la guia són propietat dels seus respectius autors i entitats, i s'han utilitzat només amb fins informatius.

Per afegir un enllaç a la guia pot proposar-ho contactant amb la Biblioteca Històrico-mèdica. De la mateixa manera, si no vol que la seua institució aparega al llistat pot demanar-nos la seua supressió i l'esborrarem al més prompte possible.