Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Joan Fuster, llegir és seguir vivint

Murals Espinar 2017 - Batà, Muro d'Alcoi (10)

Vista del Mural en estiu de 2017, després de la segona fase del mateix.
Murals amb escriptors realitzats per Toni Espinar al Passeig de la Batà de Muro. Joan Fuster.

CC BY-SA 4.0 Wikipedia Commons

Joan Fuster va nàixer a Sueca el 23 de novembre de 1922. És l'assagista i intel·lectual valencià més important de l'època contemporania, i uns dels principals escriptors en llengua catalana. La seua extensa producció foren una seixantena de llibres (assaigs literaris, estudis d'erudició, escrits sociopolítics, poesia...), entorn de 4.000 articles publicats en diversos periòdics i revistes, nombroses anotacions diàries, milers de fitxes de treballs, milers de cartes amb altres escriptors i intel.lectuals...
Enguany, el 2022, amb motiu del centenari del seu naixement (coincidint també amb els trenta anys de la seua mort i dels seixanta anys de Nosaltres, els valencians) la Universitat de València ha organitzat un conjunt d'activitats commemoratives, com ara aquesta exposició virtual que presentem, el Simposi Internacional Joan Fuster, que se celebrarà a la UV els dies 28 de febrer, 1 i 2 de març, amb 17 ponències preparades per estudiosos i especialistes no sols dels territoris de llengua catalana sinó també de procedència internacional o de la resta de l'estat, i que s'impartiran a les tres facultats vinculades a les àrees de la producció de Joan Fuster: Filologia, Història i Pensament (Filosofia).
A més, el Servei de Publicacions de la Universitat de València publicarà al llarg de l'any 4 llibres sobre Joan Fuster, dins la col.lecció Càtedra Joan Fuster. I durant el mes de novembre, el del seu naixement, la UV realitzarà tres taules redones i dos concerts a l'edifici històric de La Nau, tots vinculats a l'escriptor.

Ferran Carbó
 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.