Pasión por los insectos : ilustradoras, aventureras y entomóloga per Xavier SistachLes vides de les dones que protagonitzen aquest llibre són molt diverses, però totes elles van compartir una vocació, l'entomologia. Des del segle XVII algunes han aconseguit el reconeixement propi d'expertes en la matèria, com Maria Sibylla Merian, coneguda com la “mare de l'entomologia”, o Miriam Rothschild, que va estudiar per primera vegada com les puces aconsegueixen saltar tant. No obstant això, unes altres han passat inadvertides. Malgrat la condescendència amb què van ser tractades i de les dificultats que es van interposar en el seu camí, elles van viatjar, van estudiar, van analitzar, van col·leccionar i van investigar, col·laborant amb la seua curiositat i el seu treball a ampliar i enriquir l'estudi de la naturalesa.
Resum de syndetics
Entre científicas per Fundación SénecaProjecte del programa de cultura científica de la Fundación Séneca - Agencia de Ciencia y Tecnología de la Comunidad de Murcia que "tracta de fer més visible el paper i la participació de les dones en la ciència explotant la força de les científiques Role-Model (científiques exemple) com a mitjà per a inspirar a un nombre més gran de jovens per a que desenvolupen el seu talent en els laboratoris d'universitats, organismes d'investigació i empreses". http://fseneca.es/entrecientificas/es/
Suzanne Davit: una il·lustradora a l'Institut Botànic per Institut Botànic de Barcelona. Textos de Carles PucheDona, artista i amb curiositat científica. Aquestes són les tres realitats que van fer Suzanne Davit (1897-1973) una supervivent d'un temps -principis i mitjan segle XX- en què l'art i la ciència formaven part d'un món eminentment masculí; en què la botànica catalana intentava créixer amb la força de voluntat dels seus promotors coma única font d'energia. L'Institut Botànic de Barcelona, on l'autora va treballar des dels anys quaranta i on encara es conserven les 387 làmines que hi va produir, no ha volgut que la seva figura caigués en l'oblit.
Text pres de: http://digital.csic.es/handle/10261/112038
Hidden figures = Figuras ocultasLa historia de Katherine Johnson, Dorothy Vaughan y Mary Jackson, brillants dones afroamericanes que van treballar per la NASA en l'ambiciós projecte de posar en òrbita l'astronauta John Glenn a començaments dels anys seixanta mentre es produïa la lluita pels drets civils dels afroamericans
El escritorio de Emily Dickinson per David Aceituno (text) i Esther Gili (il·lustracions)Potser l'escriptori d'Emily no és gran cosa, però es pot convertir en una misteriosa porta que dóna directament a jardí o en un vaixell que salpa rumb a Buenos Aires o el Perú. És el lloc on succeeix la màgia; allà escriu poemes, centenars i centenars d'ells, quan tothom ja dorm. ¿Que les dones només serveixen per quedar-se a casa? No, no, i mil vegades no !, crida Emily, qui no està en absolut d'acord: ella vol ser poeta!
Wangari y Los árboles de la Paz per Jeanette WinterWangari vivia envoltada d'arbres. Quan creix, comença una massiva desforestació i Wangari tem que prompte tot el bosc siga destruït. Decideix sembrar nou arbrets i iniciar una acció ecologista en favor de la reforestació. Una història real sobre la vida de Wangari Maathai nascuda en un xicotet llogaret de Kenya, que va rebre el Premi Nobel de la Pau en 2004.