Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Dones i Ciència: Inici

Pàgina de recursos d'interés sobre Dones i Ciència amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la xiqueta a la Ciència

Dones i Ciència

Des de l'any 2016, el 11 de febrer se celebra el Día Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, amb la finalitat de visibilitzar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i la tecnologia i promoure pràctiques per afavorir la igualtat de gènere en l'àmbit científic-tecnològic. 

Figura destacada: Wangari Maathai

 

“Com a primera dona africana que rep aquest premi, l’accepte en nom del poble de Kenia, de Àfrica i del món”. Al seu discurs d’acceptació del premi Nobel de la Pau a l’any 2004, Wangari Maathai, primera dona africana que rebia aquesta distinció, tenia un record especial per a les dones i les xiquets i pel treball de persones i grups de tot el món que treballen sense reconeixement per a protegir el medi ambient, promoure la democràcia, defensar els drets humans i garantir la igualtat entre dones i homes, plantant llavors de pau. A través del Moviment Green Belt, va promoure la transformació del paisatge i la societat de Kenia amb la plantació de milions d’arbres i va contribuir a l’empoderament de les dones i la lluita per la democràcia.

Destaquem

Dones i Ciència. Bibliografia seleccionada (2021).

Biblioteca del Jardí Botànic - Servei de Biblioteques de la Universitat de València.

SheScience: Ciència amb perspectiva de gènere. Revista Mètode, número 91, tardor 2016

Mètode76

Dones i Ciència: les claus de la igualtat. Revista Mètode. Número 76, 2013.

Dones de ciència

#11febrer

Recursos d'interés

Librarian

Profile Photo
Biblioteca Jardí Botànic
Contacte:
Quart 80, 2ª Planta. 46008 Valencia
Website

Col·labora

Envia els teus suggeriments a través de La Biblioteca Respon

Guia creada Febrer 2020
Actualitzada Febrer 2021