Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Recursos-e Esports: SportDiscus

Guia d’ús d’SportDiscus

Cerques

La cerca bàsica permet recuperar informació de manera ràpida. Tan sols has d’introduir en la caixa de cerca la paraula o paraules que vulgues cercar i polsa en el botó "Buscar".

Cerca bàsica en SportDiscus

 

Abans de fer la cerca, pots ampliar els resultats utilitzant les opcions disponibles a “Modos y ampliadores de búsqueda”.

De la mateixa manera, pots limitar els resultats, utilitzant les opcions de “Limite sus resultados”, a documents que es troben a text complet, que han sigut publicats en una revista determinada, a un tipus concret de document o a un dels idiomes que hi ha al desplegable.

Ampliadores_y_límites_SportDiscus

  Es pot triar l’idioma de la interfície, tot i que la major part del contingut que recull està en anglés.

La cerca avançada permet fer cerques amb una major precisió. Tan sols has d’escriure la paraula o paraules en la caixa de cerca i seleccionar en la llista desplegable el camp concret en què vols fer la cerca (text complet, autor, títol, etc.) o deixar l'opció que apareix per defecte.

En aquest tipus de cerca es poden combinar diversos termes units per un operador booleà (AND, OR, NOT) per tal d’obtindre un nombre menor o major de resultats. Es poden afegir més línies de cerca fent clic en la icona .
 

Cerca avançada en SportDiscus

Com passa en la cerca bàsica, pots ampliar o reduir els resultats, bé que en aquest cas s'ofereixen més límits, com ara la data de publicació, país, tipus de document o per tipus d’imatges que conté: fotografies, gràfics, mapes, taules, il·lustracions, etc.

Ampliadores y límites SportDiscus Busqueda avanzada

 

  Recordes com funcionen els operadors booleans?

Operadores lógicos

L’opció “Índices” permet explorar una llista d’índexs bibliogràfics, entre els quals es troba la cerca per autor, autor corporatiu, país, tipus de document, títol de revista, paraules clau, idioma, any de publicació, etc.

Búsqueda en índices bibliográficos en SportDiscus

 

Tan sols has de triar un camp de cerca en el desplegable “Buscar en un índice”, com per exemple Autor, i introduir el terme que vols cercar. Obtindràs una llista de resultats en ordre alfabètic, que comença amb la paraula clau que has introduït. 

Búsqueda por índices bibliográficos en SportDiscus

 

Tot seguit has de marcar la casella que hi ha a l’esquerra del terme o termes que t’interessen i prémer el botó “Añadir”. Els termes seleccionats apareixeran a la caixa de cerca superior. Per acabar, fes clic en el botó verd “Buscar”La cerca recupera els documents que hi ha en SPORTDiscus en aquest índex. En el nostre cas, cercant en l’índex “Autor”, tots els documents sobre l’autor que hem especificat.

Búsqueda por índices bibliográficos en SportDiscus

 

SPORTDiscus disposa d'un tesaurus específic de termes de matèria. Aquests termes s'assignen en funció del contingut de l'article, la qual cosa permet crear una cerca específica.

Has de seleccionar l’opció “Tesauro” i escriure el terme que vulgues en la caixa de cerca “Buscando: Sports Thesaurus”. També pots triar entre les opcions “El término empieza por”, “El término contiene” o “Ordenado por relevancia”. Finalment, prem el botó “Buscar”.

Búsqueda por tesaurus en SportDiscus

 

En la part inferior, apareixerà una llista de matèries amb els termes acceptats a la base de dades i els que no. Marca els que t'interessen, combina'ls amb l'operador que vulgues (AND, NOT, OR), i clica en “Añadir”. L'equació de cerca resultant apareix a la caixa de cerca de la part superior.

Finalment, fes clic al botó verd “Buscar” i podràs accedir a la llista dels documents classificats per la matèria o matèries seleccionades.

Búsqueda por tesaurus en SportDiscus

 

Des de l’opció “Historial de búsquedas” podem accedir a les diverses cerques que hem fet en una mateixa sessió de treball. Mitjançant aquesta opció podem consultar el nombre de resultats de cadascuna o modificar-les.

Si seleccionem diverses cerques, podem també combinar-les entre si mitjançant els operadors booleans AND i OR.

Historial de búsquedas en SportDiscus

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.