Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Biblioteca de Ciències Socials: Estadístiques

Fonts estadístiques

L'estadística és una disciplina científica que s'ocupa de l'obtenció, ordre i anàlisi d'un conjunt de dades per tal d'obtindre explicacions i prediccions sobre fenòmens observats. Consisteix en mètodes, procediments i fórmules que permeten recol·lectar informació per després analitzar-la i extreure'n conclusions rellevants. Es pot dir que és la Ciència de les Dades i que el seu principal objectiu és millorar la comprensió dels fets a partir de la informació disponible.

Una de les característiques fonamentals de l'estadística és la seva transversalitat. La seua metodologia és aplicable a l'estudi de diverses disciplines.

En https://economipedia.com/definiciones/estadistica.html (consulta 16-4-2021)

Fonts estadístiques per àmbits geogràfics

INEbase

Guia d’ús

INEbase és el sistema que utilitza l’Instituto Nacional de Estadística per a l’emmagatzematge de la informació estadística en internet. Conté tota la informació que l’INE produeix en formats electrònics i és d’accés gratuït. La informació s’estructura per temes i apartats. De cada tema s’obtenen: operacions per a les que es presenten resultats, junt amb una breu descripció de les variables publicades, la periodicitat i disponibilitat de les dades i l’àmbit geogràfic; publicacions i estudis relacionats; enllaços a altres webs on ampliar la informació de fonts externes; i un enllaç a l’IOE per a conéixer totes les operacions del Sistema Estadístico Español relacionades.

Estadístiques per àrees temàtiques

  • Ciències socials (Espanya - Comunitat Valenciana - Europa - Internacional - Països)
  • Dret (Criminològiques - Drets Humans - Gènere i Violència de gènere - Judicials - Registral)
  • Economia (Comptabilitat - Economia - Empresa - Turisme)

Estadístiques, Indicadors: ODS i Agenda 2030

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.