Skip to Main Content
 

Biblioteca de Ciències Socials: Estadístiques

Fonts estadístiques

L'estadística és una disciplina científica que s'ocupa de l'obtenció, ordre i anàlisi d'un conjunt de dades per tal d'obtindre explicacions i prediccions sobre fenòmens observats. Consisteix en mètodes, procediments i fórmules que permeten recol·lectar informació per després analitzar-la i extreure'n conclusions rellevants. Es pot dir que és la Ciència de les Dades i que el seu principal objectiu és millorar la comprensió dels fets a partir de la informació disponible.

Una de les característiques fonamentals de l'estadística és la seva transversalitat. La seua metodologia és aplicable a l'estudi de diverses disciplines.

En https://economipedia.com/definiciones/estadistica.html (consulta 16-4-2021)

Fonts estadístiques per àmbits geogràfics

INEbase

Guia d’ús

INEbase és el sistema que utilitza l’Instituto Nacional de Estadística per a l’emmagatzematge de la informació estadística en internet. Conté tota la informació que l’INE produeix en formats electrònics i és d’accés gratuït. La informació s’estructura per temes i apartats. De cada tema s’obtenen: operacions per a les que es presenten resultats, junt amb una breu descripció de les variables publicades, la periodicitat i disponibilitat de les dades i l’àmbit geogràfic; publicacions i estudis relacionats; enllaços a altres webs on ampliar la informació de fonts externes; i un enllaç a l’IOE per a conéixer totes les operacions del Sistema Estadístico Español relacionades.

Estadístiques per àrees temàtiques

  • Ciències socials (Espanya - Comunitat Valenciana - Europa - Internacional - Països)
  • Dret (Criminològiques - Drets Humans - Gènere i Violència de gènere - Judicials - Registral)
  • Economia (Comptabilitat - Economia - Empresa - Turisme)

Estadístiques, Indicadors: ODS i Agenda 2030

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.