Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Isabel de Villena: PRESENTACIÓ

20 de novembre, Dia del Llibre Valencià

ISABEL DE VILLENA: UNA DONA DEL NOSTRE TEMPS

   

 

Facebook Instagram Twitter  Pinterest Facebook Instagram Twitter  Pinterest

 

 

L’any 2000, la Generalitat Valenciana va instituir el 20 de novembre com el Dia del Llibre Valencià per commemorar la publicació de la primera edició de Tirant lo Blanc de Joanot Martorell que, tal com consta en el colofó, es va acabar d'imprimir a la ciutat de València el 20 de novembre de 1490.

Per celebrar aquesta data, l'any passat, la Biblioteca Històrica de la Universitat de València va organitzar una lectura continuada del Tirant lo Blanc en la sala Duc de Calabria. Enguany, la Biblioteca Històrica, amb la col·laboració de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, organitzen una lectura col·lectiva de fragments de l’obra Vita Christi d’Isabel de Villena.

Amb aquesta activitat, les dues institucions volen apropar a la societat valenciana el valuós patrimoni bibliogràfic que hi custodien, i impulsar el coneixement de l'obra de la primera i única escriptora en valencià de les nostres lletres medievals, una intel·lectual de la València del segle XV, conegut també com l'època del Segle d'Or de les lletres valencianes. Isabel de Villena està considerada a més com una dona avançada al seu temps.

La Biblioteca Històrica de la Universitat de València i la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu agraeixen la col·laboració de les més de 100 persones que han participat en la lectura i, especialment, la del TAU (Taller d'Audiovisuals) i la Unitat de Discapacitats de la Universitat de València i la del fotògraf Eduardo Alapont. Llistat de participants.

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.