Skip to Main Content
 

Enginyeria Química: Recursos Web

Associacions, organismes i centres d'investigació

Catàlegs comercials

Informes tècnics

Repositories de dades d´investigació

Repositoris de Recursos Educatius en Obert (OER)

Materials i apenentatge en línia amb accés a eines de creació de contingut, tot dirigit a una comunitat internacional de docents, estudiants i ipersonal investigador.

 

Recull de distints recurs en línia i en obert realitzat amb la plataforma "startme" per agrupar-los en una mateixa interfície. Es poden trobar des d' imatges, llibres de text, cursos, vídeos i àudios.

 

OER Commons és una biblioteca digital pública de recursos educatius en obert.

 

Compendi de recursos educatius en obert d' alta qualitat realitzats pels principals col·legis i universitats del món a disposició de docents i estudiants i avalat per personal bibliotecari. Comprèn: llibres de text electrònics en obert, materials per als cursos, plans de lliçons, recursos multimèdia, conferències i materials K-12, entre d'altres. Contè una eina que permet filtrar per aconseguir els materials dessitjats per diverses àrees temàtiques, entre elles les enginyeries.

 

Digital Commons Network reuneix articles acadèmics gratuïts a text complet i revisats per parells, capítols de llibres, dissertacions, documents de treball, actes de congressos i altres treballs acadèmics originals de diverses disciplines del saber. Consulta els recursos relacionats amb les enginyeries.

 

Aquest repositori reuneix recursos educatius oberts a tot el sistema universitari de Geòrgia, inclosos llibres de text oberts i materials auxiliars. La majoria de treballs allotjats a GALILEO Open Learning Materials tenen una llicència CC, la qual permet (segons els drets que s' haja decidit reservar la persona o entitat tiutlar dels drets d' explotació) la reutlització, redistribució, remescla, revisió, així com combinacions d'aquestes accions, sobre els materials en qüestió. Conté la funcionalitat d'aplicar filtres per refinar la cerca, entre els quals es troba el de matèria (a més d'altres).

 

Repositori de llibres acadèmics electrònics d' accés lliure, gratuït, revisats per parells i sota llicències d' accés obert que es reserven certs drets d'autoria relacionats amb activitats d' explotació de cada obra. Comprova les condicions d' aquell llibre que et siga d' interès, poden variar d' un a un altre. La plataforma, a més a més, en estar compromesa amb el paradigma actual de la ciència oberta, proporciona metadades dels materials que allotja, per la qual cosa, tant editorials que comercialitzen agregadors de materials acadèmics digitals, com biblioteques en general, i en particular les acadèmiques, poden integrar als seus registres i catàlegs en línia els llibres electrònics de DOAB.

 

Repositori digital de recursos educatius en obert realitzat per la Universitat Estatal de Nova York.

 

Biblioteca de llibres electrònics acadèmics en obert (gratuïts) sota llicència de titulars de drets d' explotació (veure condicions d' allò que es pot i no es pot fer amb cada llibre. Ofereix la possibilitat de navegar per diverses matèries, et facilitem els llibres relacionats amb l' enginyeria.

DWSIM - Chemical Process Simulation

DWSIM és un CAPE-Open Simulador de Procés Químic (disponilbe per a  Windows, Linux, macOS, Android i iOS)  que té una l'interfície gràfica de fàcil ús amb moltes utilitats presents en simuladors de procés químics de tipus comercials.

 

ChemOffice Professional 2017

ChemOffice Professional és una col·lecció d'eines intel·ligents i integrades que permet als científics i investigadors treballar amb estructures químiques (en 2D o 3D) així com obtenir informació sobre les seues propietats químiques i físiques, emmagatzemant aquesta de tal forma que posteriorment puga compartir-la amb el món científic.

La integració d'aquestes aplicacions amb els programes de Microsoft  Office (Word, Excel….) ofereix als científics solucions completes per a gestionar, modelar i publicar la informació química i biològica.

Instruccions per a la instal·lació

Recursos Educatius i Vídeos

Portal de cursos en línia seleccionats d' entre les millors universitats del món (com ara Berkeley, UCLA, Harvard, MIT, Princeton, Stanford i Yale) i tots ells oferts per àrea temàtica.

 

Portal de la UNED en col·laboració amb la UOC, avalat per l' actual Ministeri d' Universitats i la CRUE, que posa a l' abast de tothom recursos educatius en obert de diverses disciplines.

 

Coursera s' associa amb més de 275 universitats i empreses líders per oferir un aprenentatge en línia flexible, assequible i rellevant per a la feina a persones i organitzacions arreu del món, ja siga amb projectes, cursos pràctics, certificats i programes de grau enfocats a l' empleabilitat.

 

Portal de la UNED que posa a l' abast de tothom una serie de cursos en línea gratuïts en obert.

 

Projecte de la UNED en millora contínua basat en recursos educatius en obert en 6 idiomes.

 

Projecte del MIT en col·laboració amb altres universitats del món que consisteix en un portal web de cursos massius en línia i oberts en contínua millora.

 

 Biblioteca digital de llocs d'Internet i altres artefactes culturals en format digital. Proporciona accés a milions de pàgines web, llibres i texts, enregistraments d' àudio, vídeos, imatges i programari, tot gratuït. 

 

Portal web que ofereix exercics de pràctica, vídeos instructius i un panell d' aprenentatge personalitzat que permet als estudiants aprendre al seu ritme matèries com les matemàtiques, la ciència, la programació d' ordinadors, història, història de l' art, economia i moltes altres.

 

Plataforma en línia fàcil d'utilitzar per a la construcció, personalització i difusió de recursos educatius oberts (REA) amb l' objectiu de reduir les càrregues dels costos dels llibres de text.

 

Portal de cursos en línia de diverses matèries, alguns d'ells de pagament i d' altres gratuïts (especialment els d' enginyeries).

 

Col·lecció en línia, gratuïta i oberta de material de milers de cursos del MIT, que cobreix tot el currículum del MIT.

 

Servidor Multimèdia de la Universitat de València de recursos docents com a suport a la docència presencial.

 

 GUIES MONOGRÀFIQUES

L' equip de la Biblioteca de la UOC elabora guies monogràfiques amb una selecció de continguts recomanats de diferents formats, des de webs i vídeos fins a revistes i llibres. Moltes de les biblioguies es fan en col·laboració amb els estudis i centres de recerca.

 

 CURSOS EN LÍNIA

Compendi de cursos en línia recollits per la UOC subjectes a les seues condicions.

 

Catàleg de cursos en línia en obert eferts per la UPV amb possibilitat d'aplicar filtres per ajustar la cerca.

 

Comunitat web d'investigació, educació i col·laboració en nanotecnologia computacional amb una gran col·lecció creixent de programes de simulació per a fenòmens a nanoescala que s'executen al núvol.

 

La Biblioteca Nacional Digital de Ciència ofereix recursos educatius en línia d'alta qualitat per a l'ensenyament i l'aprenentatge, amb èmfasi actual en les disciplines de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM, per les sigles en anglès). Diversos proveïdors han aportat metadades a NSDL per a la cerca organitzada i l'accés obert als recursos educatius mitjançant aquest lloc web i els seus serveis. La majoria dels recursos de la biblioteca s'adhereixen als principis d'accés als recursos educatius oberts (OER, per les sigles angleses), tot i que alguns recursos estan restringits a la pertinença al lloc del proveïdor o poden tenir un cost associat (s'indica al registre complet del recurs).

 

Col·lecció de materials del curs que es poden compartir i inclouen programes d' estudi, activitats del curs, lectures i avaluacions dissenyades per equips docents universitaris, personal bibliotecari i altres experts. Alguns dels materials es combinen amb llibres de text de baix cost i molts dels cursos es poden impartir per a l' estudiantat sense cap cost. Tret que s' indique el contrari, tots els materials es comparteixen sota una llicència Creative Commons (CCBY).

 

Portal que recull diversos cursos en línia gratuïts de diferents universitats del món.

 

Portal d' accés obert al coneixement de la UPC amb possibilitat d' aplicar filtres en la cerca per refinar resultats.

 

Cursos gratuïts de Química en línia de les principals universitats del món. Pots descarregar aquests cursos d'àudio i vídeo directament. Visita la col·lecció completa d' al voltant de 1 700 cursos en línia gratuïts.

 

Portal de cursos en línia oferts per la Carnegie Mellon University, tant per a docents com per a estudiants i persones estudioses independents per compte propi. Els cursos poden ser de pagament o no, revisar les condicions dels cursos que siguen d' interès.

 

Iniciativa que proporciona als estudiants llibres de text revistas per parells de molta qualitat, així com altres recursos gratuïts i flexibles, pera docents i estudiantat.

 

Portal que ofereix conferències i altres materials de cursos seleccionats de la Universitat de Yale de manera gratuïta i de diverses disciplines del coneixement.

 

Recurs de vídeos acadèmics per a universitats, secundària i primària de diversos camps del saber.

 

Portal web de conferències de 18 minuts màxim i de temàtiques diverses.

 

Ampli ventall de formació en línia per a tots els usuaris enregistrats mitjançant vídeos sobre: arts i humanitats, ciències socials i jurídiques, ciències (pures) i enginyeria i arquitectura.

 

Crea presentacions i reunions interactives des de qualsevol lloc utilitzant enquestes en directe, qüestionaris, núvols de paraules, preguntes i respostes en temps real, amb independència de la distància o la presencialitat.

Avogadro

Avogadro és un potent programa per a dibuixar i visualitzar estructura molecular 3D. D'aquesta forma, i mitjançant l'ús dels elements de la taula periòdica i altres eines, podràs crear estructures simples, dobles o triples, amb diferents elements de colors com el carboni, nitrogen, oxigen, etcètera.
La utilitat també compta amb estructures moleculars predefinides com DNA, RNA i cèl·lules unitàries que podràs inserir en el dibuix de forma senzilla. La plataforma també permet agregar efectes d'animació com per exemple rotació automàtica i per descomptat editar el dibuix realitzat.

Es un programa Open Source disponible per a Windows, Linux i Mac OS X.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.