Skip to Main Content
 

Miguel Delibes a través dels seus lectors

                                                                                                                                 

"Miguel Delibes: la esencia de un lenguaje" (Mariví Martín Hernández)

Exposició virtual organitzada per la Biblioteca d'Humanitats, del 10 de novembre de 2020 al 31 de gener del 2021.

Amb motiu de l'aniversari del seu naixement, la biblioteca ha volgut retre-li el seu homenatge. Miguel Delibes va ser un escriptor molt versàtil, catedràtic de Dret Mercantil, periodista, acadèmic de la llengua, escriptor, caricaturista…, qui va rebre diversos premis com el Premi Nadal, el premi Nacional de les Lletres, el Príncep d'Astúries, o el Cervantes.

Miguel Delibes (Valladolid, 1920-2010), és considerat un dels escriptors en llengua castellana més importants de la segona meitat del segle XX, l'autor és un magnífic creador de personatges lligats a la Castella rural i urbana, que alguns estudiosos situen en paral·lel - en l'àmbit català - a l'obra de Josep Pla.

En aquesta exposició fem un recorregut per les obres que tenim a les biblioteques de la UV de l'escriptor, però també hem volgut reflectir l'empremta que Delibes ha deixat i deixa en els seus lectors, que cada dia donen vida als seus personatges inoblidables: Daniel "El Mochuelo", "El Nini", "El Senderines", don Eloy... Benvingut siga aquest centenari del naixement de Miguel Delibes per a acostar-nos a una obra vasta però molt particular, de tall tradicional i alhora crítica, rigorosa i molt amena, que continua tenint molts lectors.

Les seues obres no han sigut solament llegides, també han sigut adaptades a la gran i xicoteta pantalla i al teatre. En la pàgina de la Fundació Delibes podeu consultar aquestes adaptacions. Qui no recorda el gran Paco Rabal interpretant a Azarías en "Los Santos Inocentes"!

Volem donar el nostre agraïment al Departament de Literatura Espanyola per la seua col·laboració i ajuda, i a totes les persones que han col·laborat amb les seues aportacions en format vídeo.

Bibliografia de l'exposició.

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.