Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Violència de Gènere: Inici

Guia específica sobre Violència de Gènere

undefined

undefined

La violència de gènere (…) comprén tot acte de violència física i psicològica, incloses les agressions a la llibertat sexual, les amenaces, les coaccions o la privació arbitrària de llibertat. Art. 1.3 de la LO 1/2004, de 28 de diciembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènero.

Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians

Cerca al catàleg TROBES

undefined

Cerques globals des d'un únic punt en els recursos propis i en una gran quantitat  de recursos externs, molts a text complet

Guia d'ajuda completa

Cerca revistes per ISSN

Recurs destacat

undefined

Pàgina de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere. Conté informació sobre violència de gènere (entendida com maltractament en la parella, d’acord amb l’article 1 de la LO 1/2004, de 28 de desembre de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de gènero) així com sobre altres formes de violència contra la dona, com ara el tràfic de dones i xiquetes amb finalitat d’explotació sexual o la mutilació genital femenina.

Audiovisuals

FETE UGT-Políticas Sociales. Querernos bien (14:55 min). Informació i prevenció (orientat a la joventut).

Gabriela Moriana, directora de l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones (IUED) i professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, explica en The Conversation algunes de les raons que fan les dones més vulnerables enfront de la crisi del coronavirus.

La crisi de la COVID-19 està tenint un seriós impacte en la salut i en la seguretat de les dones. Segons dades de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), les dones representen al voltant del 70% de les persones que treballen en l’atenció al públic en els sistemes sanitaris i socials.

Sonia Rodríguez de Llamas, professora titular de Dret Civil i cap d’iniciatives en matèria de prevenció de la violència masclista en la Universitat de València clarifica algunes preguntes sobre les situacions dels règims de visites de menors. Rodríguez de Llamas analitza l’impacte de gènere de la crisi COVID-19 centrant-se en la violència de gènere davant la situació d’alarma que estem vivint i que genera malestar, inquietud i intranquil·litat en les dones víctimes de violència masclista.

Isabel Núñez Ruiz, tècnica de la Unitat d’Igualtat aborda la important preocupació col·lectiva que suposa per a les dones víctimes de violència de gènere estar confinades a casa amb els seus maltractadors i posa el focus en dos conceptes clau: la privacitat i la gestió de l’ansietat.

La professora de la Facultat de Ciències Socials, Marcela Jabazz, reflexiona sobre la paradoxa que es dona en el confinament per la Covid-19 i la necessitat de trencar l’aïllament en el qual es troben les dones víctimes de violència de gènere.

Expertes en gènere de la UV analitzen l'impacte en les dones de l’actual crisi de la COVID-19

Creuament de desigualtats en les dones: Violència estructural i xarxes de cures. Alícia Villar Aguilés, professora contractada doctora del departament de Sociologia i Antropologia Social investiga sobre la sociologia de l’educació, el gènere i les polítiques d’igualtat. En aquest vídeo posa l’accent en les cures i en les conseqüències d’aquesta crisi que estan totalment travessades per les desigualtats socials.

25N - 2020_ #lafacultatrespon

Articles

Per trobar articles al catàleg Trobes, busca els termes del teu interès i utilitza el filtre de Tipus de recurs "Article"

Organismes oficials

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.