Skip to Main Content
 

Recursos-e Salut: Eureka Médica Panamericana

Cerques: filtres, tipus, resultats

Eureka presenta un potent motor de cerca que permet fer consultes alhora en el contingut digital dels llibres. Integra en les cerques el Diccionari de Termes Mèdics de la Reial Acadèmia Nacional de Medicina (DTM), la qual cosa facilita recuperar les diferents accepcions d'un terme i variacions lingüístiques en anglés i la seua definició.


Cerca predictiva i filtres

La cerca proposa suggeriments relacionats amb els termes de la consulta, de manera que es despleguen termes semàntics equivalents i relacionats presents en el contingut digital, així com en el diccionari de termes mèdics.

 

Permet delimitar les cerques a través de 4 tipus de filtres: especialitat (69 disciplines de l'àmbit biomèdic i de ciències de la salut), autor, la data de publicació o l'editorial.

Una vegada seleccionat el terme, es desplega en color verd un llistat de termes semànticament relacionats i les seues definicions, així com el terme en anglés. Podem marcar o desmarcar els termes que vulguem incloure o excloure de la cerca.

 

 


Tipus i estratègies de cerca

El motor de cerca permet realitzar 3 tipus de cerca, distingibles per colors:

  • Cerca semàntica: és la cerca per defecte, que com s'ha comentat, incorpora les diferents accepcions del terme de cerca (sinònims, derivacions lèxiques, terme en anglés).
  • Cerca per proximitat: trobarà textos en els quals els diferents termes inclosos o les seues derivacions lèxiques apareguen pròxims entre si.
  • Cerca literal: recuperarà aquells documents on apareguen els termes de cerca de forma exactament igual a la que han sigut introduïts en la caixa de cerca.

 

A més, Eureka permet construir estratègies de cerca combinant termes mitjançant operadors booleans i parèntesis. Cada vegada que s'introduïsca un terme en la cerca cal donar a "Intro". Es poden combinar termes corresponents a cerca semàntica, per proximitat i literal.
Els operadors booleans clàssics venen representats en Eureka de la següent manera:

 


Ordenació de resultats

Els resultats obtinguts es mostren ordenats per rellevància. Existeix també l'opció d'ordenar-los per data de publicació i per ordre alfabètic dels títols. 

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.