Skip to Main Content
 

Gènere i igualtat: Inici

Guia específica de Gènere i igualtat

undefined
Gènere: Concepte que fa referència a les difèrencies socials (per oposició a les biològiques) entre homes i dones que han estat apreses, canvien amb el temps i presenten grans variacions tant entre diverses cultures com dins d’una mateixa cultura.
Igualtat entre sexes: Situació en la què tots els éssers humans són lliures de desenvolupar les seues capacitats personals i de prendre decisions, sense les limitacions imposades pels rols tradicionals, i en la què es tenen en compte, valoren i potencien per igual les diferents conductes, aspiracions i necessitats d’homes i dones.

Font: Comisión Europea: 100 palabras para la igualdad: Glosario de términos relativos a la igualdad entre mujeres y hombres (DG V, 1998)

Recursos destacats

undefined

Igualdad de género en el mundo del trabajo. 

Guía d’investigació de l’Organització Internacional del Treball

Guia sobre igualtat de gènere en el treball que conté recursos de la biblioteca de la OIT a text complet, normes internacionals, estadístiques i enllaços d’interés.

 

Guia temàtica "Dones i Ciéncia": pàgina de recursos d'interés sobre Dones i Ciència amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la xiqueta a la Ciència, elaborada per la Biblioteca del Jardí Botànic de la Universitat de València

Audiovisuals

L'impacte de la COVID-19 en les dones: dones i migracions

Expertes en gènere de la Universitat de València analitzen l'impacte que està tenint en les dones l’actual crisi de la COVID-19. Ruth Mestre Mestre, professora titular de Filosofia del Dret i cap d’iniciatives en matèria de Diversitat, assenyala com aquesta crisi evidència els sistemes d’opressió i domini que travessen les dones i la crítica al vincle del reconeixement de drets i el treball formal masculinitzat en l’esfera pública. Denúncia la particular la situació de subordinació de les dones migrants i/o racialitzades.

Articles

Per trobar articles al catàleg Trobes, busca els termes del teu interès i utilitza el filtre de Tipus de recurs "Article"

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.