Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Gonzalo Badenes

UNA VIDA DEDICADA A LA MÚSICA

Gonzalo Badenes Massó és un valencià que va nàixer a 1948 i va morir el 2000.

La seua vida va estar dirigida cap a la cultura i en concret la música clàssica, en una situació política bastant difícil culturalment.

Als anys 60', va fer col·laboracions en RNE, Diari de València, Levante i Papers, d’entre altres, i treballava de corresponsal de la revista RITMO, en València (1980), l’única publicació especialitzada en música clàssica de l'època a Espanya.
Els articles reflectien, amb estil directe i elegant, els seus coneixements musicals amb alt contingut didàctic.
Va realitzar els programes de mà d’auditoris com el Palau de la Música de València, l'Auditori Nacional de Madrid, el Liceu de Barcelona o el Teatre de la Zarzuela.

Gonzalo Badenes va escriure crítiques de concerts i de discos, estudis i anàlisis de partitures, entrevistes i ressenyes a esdeveniments musicals, traduccions al castellà de llibrets d’òpera, etc.

 

Els seus articles en aquests mitjans i les seues notes als programes de mà del Palau de la Música de València i altres auditoris van ser recopilats en sengles monografies:  Voces i Programa en mano.

El seu renom d’home culte i fiable a l’hora de valorar, va ajudar-nos a entendre, disfrutar i triar la música clàssica.

 

 

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.