Skip to Main Content
 

Literatura de natura: Inici

Literatura o escriptura de la natura, o nature writing, és un gènere narratiu que inclou observacions sobre el món natural, en particular animals i aus, evocacions de paisatges particulars (muntanyes, illes i rius i localitats específiques) i exploracions de la relació de l'home amb el medi ambient. Inclou ficció i no ficció, poesia, prosa, diaris, memòries i periodisme, especialment assajos. De vegades se solapa amb l'escriptura de viatges per la seva atenció detallada a l'indret on té lloc la narració. La tradició nord-americana d’escriptura natural està particularment associada als transcendentalistes, com Henry David Thoreau.

Font:  (2012). Nature writing. In Birch, D., & Hooper, K. (Eds.), The Concise Oxford Companion to English Literature. : Oxford University Press. Retrieved 25 Mar. 2021. Disponible en línia a través del catàleg Trobes (membres de la UV).

Sovint es basa en la informació científica i els fets sobre el món natural. S'escriu amb freqüència en primera persona i incorpora observacions personals i reflexions filosòfiques sobre la natura.

Profile Photo
Biblioteca Jardí Botànic
Contacte:
Quart 80, 2ª Planta. 46008 Valencia
Website
Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.