Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
 

Recursos-e Salut: ClinicalKey Student

Recursos-e. Biblioteca de Ciències de la Salut

Bookshelf: funcionalitats

Bookshelf és la eina que ofereix la possibilitat de configurar la biblioteca personal i crear opcions personalitzades (notes, marcadors…) en els ebooks seleccionats. Ofereix dues possibilitats d'accés:

  • en línia, en la pròpia plataforma i
  • offline, sense connexió, instal·lant prèviament l'aplicació d'escriptori en el PC, així com en dispositius mòbils com a telèfon mòbil i tauleta.

Totes dues versions estan plenament sincronitzades.

Els ebooks s'incorporen al Bookself des de aquesta icona o des de l'opció “Abrir Bookshelf”. Aquesta opció es troba en clicar en qualsevol capítol del llibre per a accedir al seu contingut.

 

Bookshelf ofereix entre altres, aquestes opcions:

  • consultar els lliures i personalitzar la visualització per a millorar la lectura
  • ressaltar text, prendre notes i compartir-els amb altres usuaris
  • crear targetes didàctiques (flashcards) per a l'autoformació i repàs del contingut

 


Ressaltat i notes

En primer lloc, es selecciona el text i de manera automàtica s'obri l'opció de triar el color per al ressaltat i agregar la nota.
Les notes posteriorment es poden visualitzar i gestionar des del menú de l'esquerra. Es poden eliminar i modificar individualment, així com exportar en el seu conjunt.


Marcadors

És l'opció que ens permet senyalitzar les pàgines que contenen informació del nostre interés per a tornar a elles fàcilment quan el necessitem. Els marcadors prenen el nom automàticament de la secció o capítol.

Es poden crear des del menú de l'esquerra i des de la barra inferior, on s'indica la paginació.


Targetes didàctiques 

Les targetes educatives serveixen per a repassar contingut dels ebooks i així comprovar l'autoaprenentatge.
En primer lloc, cal crear una baralla, a la qual anar afegint les diferents targetes educatives.
Les targetes contenen un anvers i un revers. En l'anvers es planteja la pregunta i en el revers s'introdueix la solució, seleccionant-la i copiant-la del llibre.

Les targetes no poden ser molt extenses, ja que tenen un límit de caràcters. Es poden editar, esborrar i incloure en elles imatges.

El repàs de les fitxes es realitza activant el test sobre el botó Estudiar, que mostra la consulta i la possibilitat de respondre "Lo sé", "No lo sé".

Podem repetir la prova només amb les fitxes errades o íntegrament.


Copiar la cita bibliogràfica

Bookshelf també ofereix la possibilitat de copiar la URL del ebook i de generar i copiar la cita bibliogràfica en estils MLA, APA, Harvard i Vancouver.

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.