Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

ODS-BibliotequesUV

Grup de treball de el Servei de Biblioteques de la UV sobre els ODS

GT1 Salut

GT1 SALUT.  Aborda l'elaboració de propostes per a la millora dels serveis de màquines de vending i cafeteries, la realització d'un mercat ecológic de productors locals i de la cistella responsable als llocs de treball, dirigides a uns productes més saludables i responsables. ODS 2 (Fam zero), ODS 3 (Salut i Benestar) i ODS 12 (Producció i consum responsable).
Personal de contacte de l'SBD adscrit a aquest grup:

 

GT2 Reducció de plàstics

GT2 REDUCCIÓ DE PLÀSTICS. Establir les estratègies per aconseguir la reducció de l'ús i generació de residus plàstics. ODS 3 (Salut i Benestar), ODS 6 (Aigua neta i sanejament), ODS 14 (Vida submarina) i ODS 15 (Vida d'ecosistemes terrestres)

Personal de contacte de l'SBD adscrit a aquest grup:

GT3 Petjada de carboni

GT3 PETJADA DE CARBONI.  Realitzar el registre de la petjada de carboni de la Universitat de València, és a dir, el càlcul, reducció i compensació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle que genera la Universitat de València amb la seva activitat. ODS 13 (Acció pel clima), ODS 3 (Salut i Benestar), ODS 7 (Energia assequible i no contaminant), ODS 11 (ciutats i comunitats sostenibles), ODS 15 (Vida d'ecosistemes terrestres).

Personal de contecte de l'SBD adscrit a aquest grup:

GT4 Sostenibilitat curricular

GT4 SOSTENIBILITAT CURRICULARAnàlisi de la incidència de la sostenibilitat en els plans d'estudi i guies acadèmiques. Proposar estratègies per incorporar la perspectiva de sostenibilitat en els estudis universitaris. ODS 4 (Educació de qualitat), ODS 16 (Pau, justícia i institucions sòlides), ODS 17 (Aliances per assolir els objectius)

Personal de contacte de l'SBD adscrit a aquest grup:

GT5 Comerç just i de proximitat

GT5 COMERÇ JUST I DE PROXIMITAT. Col·laboració en temes de comerç just i entorn social. ODS 1 (Fi de la pobresa), ODS 8 (Treball decent i creixement econòmic), ODS 12 (Producció i consum responsable).

Personal de contacte de l'SBD adscrit a aquest grup:
Definició: el comerç just és una relació de comerç, està basada en el diàleg, la transparència i el respecte mutu per intentar una major equitat en el comerç internacional, amb dos vessants importants una ecologista i una altra de justícia social de les comunitats productores. (Definició proporcionada per Carles Xavier López. Reunió GT5_UV Sostenibilitat, 2020.05.28) 

 

undefined

La Organización Mundial del Comercio Justo establece 10 criterios que deben ser cumplidos por las organizaciones que trabajan en Comercio Justo

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.