Skip to Main Content Imagen con enlace a nueva ventana
Biblioteca UV

Mediació: Inici

Guia específica de Mediació. Descripció

undefined S’entén per mediació aquell mitjà de solució de controvèrsies, qualsevol que siga la seua denominació, en què dues o més parts intenten voluntàriament aconseguir per si mateixes un acord amb la intervenció d’un mediador. Perquè l’acord aconseguit tinga acció executiva haurà d’elevar-se a escriptura pública.

 

Es distingeix de l’arbitratge en què est segueix un procediment similar a un judici, on existeix demandant, demandat i jutge (àrbitre), que és qui emet el laudo, amb força executiva, com una sentència. Es regeix per la Llei d’arbitratge.

Aquesta manera de solució de conflictes actua en diverses àrees: civil i mercantil, penal, laboral, assegurances, familiar, sanitària, escolar, hipotecària, compliance, veïnal i comunitària, contenciós-administrativa…

Mediació en la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians

Quan cerquem un llibre en el catàleg Trobes, es facilita la ubicació del mateix mitjançant al codi escrit al llom del llibre. Pots trobar llibres sobre "Mediació" amb les matèries "mediació" o tambè "Gestió de conflictes".  També podeu concretar-la utilitzant els filtres a l'esquerra de la pantalla de resultats per trobar altres expressions o mediació per àrees.

Consulta: Colección de mediación y resolución de conflictos

Una vegada localitzat el llibre, cerca el codi de la signatura al plànol alçat.

Alçat planol CCSS

 

Mediació per àrees

Multimèdia

General. Mediación IDM (Gestores Madrid, 2018)

Conflicto societario. Simulación caso real de Mediación (versión completa) (Fundación SIGNUM, 2014)

Civil. Caso Práctico de Mediación (MEDIF RTV, 2016)

Custodia compartida. Caso real de Mediación Familiar

Simulación de una mediación escolar realizada por el equipo de mediación del IES "Justo Millán" de Hellín (Albacete). Los mediadores son un profesor y una alumna del centro.

Mediación vecinal. (León, A., 2018).

Violencia de género. Conferencia: mediación y violencia de género, una cuestión debatida. (Hernández Ramos, C. Semana de la Mediación, Monterrey, 2016)

Licencia de Creative Commons
Este obra cuyo autor es Servei de Biblioteques i Documentació. Universitat de València está bajo una licencia de Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons.